«Η σχέση μας έχει βαλτώσει»: 5 τρόποι για να την ανανεώσετε φέτος τα Χριστούγεννα

«Η σχέση μας έχει βαλτώσει»: 5 τρόποι για να την ανανεώσετε φέτος τα Χριστούγεννα

Σε κάθε μακροχρόνια σχέση έρχεται η στιγμή που ο ενθουσιασμός εξατμίζεται και ο αυθορμητισμός και το πάθος αποσύρονται δίνοντας τη σκυτάλη στη μονότονη καθημερινότητα. Δεν φταίει κανείς από τους δύο, είναι μάλλον αναπόφευκτο. Μια σχέση -το ξέρουμε όλοι- έχει τα πάνω της και τα κάτω της.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανανεωθεί μια σχέση. Η συνταγή δεν είναι μία και μοναδική (ωραίο θα ήταν!), το κοινό συστατικό όμως παραμένει το ίδιο. Θέληση

Κάντε του ένα όμορφο, προσωπικό δώρο

Συνήθως τα ζευγάρια που ζουν για χρόνια μαζί ανταλλάσσουν μεταξύ τους πρακτικά δώρα. Είτε σκέφτονται πώς θα καλύψουν τρέχουσες ανάγκες της καθημερινότητας είτε παραλείπουν εντελώς τα μεταξύ τους δώρα προκειμένου να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις (που συνήθως είναι πολλές!).

Ωστόσο, ένα απρόσμενο και προσωπικό δώρο για τον σύντροφό μας, του δείχνει πως νοιαζόμαστε ακόμα όσο στην αρχή (ίσως και περισσότερο), ενώ του υπενθυμίζει ότι ο έρωτας μπορεί να μείνει ζωντανός ακόμα και μετά από χρόνια! Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι να επενδύσετε στη σχέση σας, ανανεώνοντας το πάθος και το ερωτικό ενδιαφέρον. 

Περάστε χρόνο μαζί (ακόμα κι αν φαίνεται...αδύνατο)

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά την επιθυμία ενός ζευγαριού να περάσει τις ημέρες των Χριστουγέννων με την οικογένειά του. Είναι ευκαιρία να χαλαρώσουμε με τα παιδιά, να δούμε αγαπημένους συγγενείς και φίλους και, φυσικά, ζήσουμε λίγες μέρες χωρίς να μας κυνηγάει ο χρόνος. 

Μην ξεχνάτε, όμως, πως αν δεν είχατε ερωτευτεί παράφορα πριν μερικά χρόνια, δεν θα υπήρχε τίποτα απ' όλα αυτά σήμερα! Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και θυμηθείτε όσα σας έφεραν κάποτε κοντά και δεν σας άφηναν να ξεκολλήσετε ο ένας από τον άλλον! Επιστρατεύστε γιαγιάδες, θείες και νονές έστω και λίγες ώρες (αν όχι λίγα εικοσιτετράωρα) και περάστε χρόνο μόνο οι δυο σας όπως παλιά. Αλήθεια, θυμάστε πόσο όμορφα ήταν;

Κάντε σεξ... αγαπησιάρικο! 

Όλοι οι γονείς ξέρουμε πως το σεξ δεν είναι ίδιο μετά τα παιδιά. Για να βρεθούν δύο σύντροφοι πρέπει τα παιδιά να κοιμούνται ή να λείπουν, συνήθως υπάρχει άγχος μην εισβάλουν ξαφνικά στο δωμάτιο ή να μην ακουστούμε. Όλα αυτά, όπως είναι φυσικό, βαλτώνουν τη σχέση και αποδυναμώνουν το πάθος και τη φλόγα του πρώτου καιρού. 

Φέτος τα Χριστούγεννα, κάντε ένα μεγάλο δώρο στη σχέση σας: βρείτε χρόνο να βρεθείτε ερωτικά όπως όταν πρωτογνωριστήκατε. Μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να πάτε ένα ταξίδι οι δυο σας, αλλά σίγουρα θα βρείτε έναν τρόπο να μείνετε χωρίς τα παιδιά για λίγες ώρες. 

Για ακόμα πιο... πικάντικες καταστάσεις, μπορείτε να δώσετε ραντεβού σε κάποιο ξενοδοχείο ή να ετοιμάσετε την ιδανική ατμόσφαιρα στο σπίτι. Πάντως, το πιο βασικό συστατικό για ανανεώσετε τη σχέση σας, είναι να επιστρατεύσετε τη φαντασία σας αλλά και την αγάπη που έχετε ο ένας για τον άλλον. 

Γίνετε πιο... τρυφεροί

Τον πρώτο καιρό κρατιόσασταν από το χέρι, ανταλλάσατε φιλιά φανερά ή κρυφά, αγκαλιαζόσασταν και κάνατε φιλοφρονήσεις ο ένας στον άλλο.
Φλερτάρατε! Το «σ’αγαπώ» δεν έβγαινε τόσο εύκολα όσο τώρα, αλλά είχε μεγαλύτερη βαρύτητα. 

Γιατί όμως να αναπολείς αυτό το στάδιο της σχέσης και να μην το επαναφέρεις στην καθημερινότητά σου; Δεν χρειάζεσαι λόγο και αιτία για να φιλήσεις τον σύντροφό σου, να τον αγκαλιάσεις, να του πεις κάτι όμορφο. Η τρυφερότητα που υπάρχει σε συνδυασμό με την εγγύτητα θα υπενθυμίσει και στους δύο πόσο δυνατή είναι η σχέση σας.

Φέτος τα Χριστούγεννα πείτε «ευχαριστώ»

Τίποτα δεν μπορεί να ενδυναμώσει τη σχέση σας περισσότερο από την αναγνώριση -την αμοιβαία κατανόηση για την προσπάθεια που γίνεται και από τις δύο πλευρές. Μην ξεχνάτε να λέτε «ευχαριστώ» και για τα πιο απλά πράγματα. Κι αν έχετε καιρό να το κάνετε, ξεκινήστε από τα φετινά Χριστούγεννα. Κάτι μας λέει πως ο σύντροφός σας όχι μόνο θα το εκτιμήσει, αλλά θα σας το ανταποδώσει! 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v