12χρονη έλαβε το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο: μία νέα καρδιά!

12χρονη έλαβε το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο: μία νέα καρδιά!

Η Tanesha γεννήθηκε με ένα ελάττωμα στην καρδιά, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί επείγουσα επέμβαση σε ηλικία μόλις 5 εβδομάδων. Στους 18 μήνες χρειάστηκε να βάλει μόνιμο βηματοδότη ενώ από νεογέννητο, μπαινοβγαίνει κάθε τόσο στο νοσοκομείο.

Η λύση στο πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί από τη μέρα που γεννήθηκε δόθηκε φέτος, όταν οι γιατροί πήραν τη δύσκολη απόφαση να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση καρδιάς. Το μόσχευμα βρέθηκε και το 12χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε σε ειδική καρδιολογική μονάδα στο Newcastle, περίπου 160 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι και τους φίλους της. 

Ωστόσο, το εγχείρημα άξιζε τον κόπο αφού η επέμβαση πέτυχε και η Tanesha, μετά από αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο, είναι έτοιμη να πάρει εξιτήριο και να κάνει τα πρώτα της Χριστούγεννα με την νέα της καρδιά στο σπίτι της, κοντά στους αγαπημένους της. 

Το 12χρονο κορίτσι, δήλωσε σε συνέντευξή της: «είναι υπέροχο που θα πάω σπίτι για τα Χριστούγεννα και θα είμαι ένα κανονικό παιδί».

Η μαμά της, η οποία έχει ακόμα 3 κόρες, ανέφερε πως ολόκληρη η οικογένεια νιώθει ευγνωμοσύνη για τον δότη που της χάρισε το καλύτερο δώρο: «Είναι τόσο μεγάλη ανακούφιση να έχουμε την Tenesha σπίτι για τα Χριστούγεννα», συμπλήρωσε. «Ήταν το καλύτερο δώρο και για μένα - να περάσω τις γιορτές στο σπίτι μαζί με όλα μου τα κορίτσια».

Πηγή: mirror.co.uk

v