«Ήταν μαχαιρωμένη δίπλα στο παιδί της»: αστυνομικοί έσωσαν μαμά από γυναικοκτόνο

«Ήταν μαχαιρωμένη δίπλα στο παιδί της»: αστυνομικοί έσωσαν μαμά από γυναικοκτόνο

Το 2021, κάθε μήνα, σημειώνεται και μια γυναικοκτονία. Συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν δολοφονηθεί 17 γυναίκες και παραλίγο να θρηνούσαμε μία ακόμα - η οποία σώθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση αστυνομικών.

«Ένα παιδί θα κάνει γιορτές με τη μαμά του. Δεν θα έκανε σε διαφορετική περίπτωση», δήλωσε ο αρχιφύλακας Μωραΐτης Χρήστος, αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, μιλώντας για το τραγικό συμβάν.

Όπως ανέφερε ήταν μια «τρομακτική εμπειρία» που λίγο έλειψε να αποτελέσει τη 18η γυναικοκτονία στη χώρα μας. Ο αρχιφύλακας ανέφερε πως όλα ξεκίνησαν όταν πήγε με τους συναδέλφους του να ελέγξουν ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

«Λάβαμε σήμα να συνδράμουμε με το περιπολικό σε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και πάλι. Πήγαμε στο σημείο και μαζί με τους άλλους τρεις συναδέλφους μου ακούσαμε μέσα από το διαμέρισμα ουρλιαχτά. Κάναμε έκκληση να μας ανοίξει. Αυτό δεν το έκανε (σ.σ ο ένοικος). ‘Φύγετε’, έλεγε, θα σας σκοτώσω και εσάς. Τότε στα κρίσιμα δευτερόλεπτα πήραμε την απόφαση να σπάσουμε την πόρτα και να επέμβουμε.

Δεν υπήρχε καθόλου χρόνος. Μπήκαμε μέσα και αντικρίσαμε ένα θέαμα, που εγώ και οι συνάδελφοι μου δεν είχαμε ξαναδεί. Έναν άνθρωπο να μαχαιρώνει στο λαιμό (σ.σ την σύνοικο του) μπροστά μου, μπροστά στα μάτια μας. Όταν μας είδε απομακρύνθηκε, και άρχισε να αυτοτραυματίζεται χωρίς να το καταφέρει και μετά στράφηκε εναντίον μας. Ένας συνάδερφος μας αν δεν φορούσε αλεξίσφαιρο, θα είχε πάθει ζημιά. Καταφέραμε να τον ακινητοποιήσουμε και να τον συλλάβουμε».

Ο αρχιφύλακας τόνισε ότι ακουγόντουσαν ουρλιαχτά και κάποιος να φωνάζει «Βοήθεια, βοήθεια με σφάζει»

Μάλιστα διευκρίνισε πως η άτυχη γυναίκα είχε καλέσει αρκετές φορές στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης - μάλιστα τη μια φορά είχε μπει μέσα στο μπάνιο και είχε κάλεσε κρυφά.

«Παρόλα αυτά δεν μας είχε δώσει ακριβείς οδηγίες για το που είναι. Καταφέραμε και την βρήκαμε και είχε ευχάριστη κατάληξη. Την βρήκαμε μαχαιρωμένη στο λαιμό, γεμάτη αίματα, ημίγυμνη και στον καναπέ ενώ δίπλα, στο ενάμιση μέτρο (σ.σ βρισκόταν) ένα παιδί 10 χρονών, το οποίο ήταν ένα παιδάκι με αναπηρία. Ήτανε σε σοκ», περιέγραψε ο αρχιφύλακας που εξήγησε πως ασθενοφόρο βρισκόταν ήδη στο σημείο. «Ευτυχώς, την παρέλαβε, δεν χάσαμε καθόλου χρόνο. Το παιδάκι έμεινε με συγγενικό του πρόσωπο και ενημερώθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες».

Πηγή: in.gr

v