Καταγγελία σοκ για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο

Καταγγελία σοκ για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο

Περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε ορφανοτροφείο της Αττικής αποκάλυψε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα έλαβαν χώρα στη δομή.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Μιχαηλίδου έλαβε επώνυμη επώνυμη επιστολή από τρία άτομα της συγκεκριμένης δομής, η οποία έκανε λόγο για σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών παρουσία των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Εργασίας αποκάλυψε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι γυναίκες υπάλληλοι του ορφανοτροφείου ωθούσαν και παρότρυναν αγόρια ηλικίας 7 έως 11 ετών σε ερωτικές περιπτύξεις και πράξεις που εκείνες παρακολουθούσαν «απολαμβάνοντας το θέαμα», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ελέγχεται εάν οι ερωτικές περιπτύξεις καταγράφονταν και σε βίντεο για διάφορους λόγους.

Τα εν λόγω αγόρια έχουν απομακρυνθεί από την δομή και παρακολουθούνται, ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να δώσουν τις μαρτυρίες τους για όσα γίνονταν στο ορφανοτροφείο. 

Στην δομή γίνεται πολυεπίπεδος έλεγχος και όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό θα περάσουν από παιδοψυχιατρικές εξετάσεις ενώ διεξάγεται και εισαγγελική έρευνα. 

«Πήγα στην εισαγγελία, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον αντιεισαγγελέα του Αρίου Πάγου, πάγωσα τη χρηματοδότηση και ξεκίνησε η έρευνα για τη δομή αυτή με την εθνική Αρχή διαφάνειας», ενημέρωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε πως από τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο, θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε όλα τα ιδρύματα. «Θα οργώσουμε με ελέγχους όλη τη χώρα, έτσι ώστε οι ειδικοί να εξετάσουν τους πάντες, παιδί-παιδί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: thetoc.gr

v