Είναι φυσιολογικό να έχω αιμορραγία ενώ έχω βάλει σπιράλ;

Είναι φυσιολογικό να έχω αιμορραγία ενώ έχω βάλει σπιράλ;

Ερώτηση:
Έχω 15 μέρες που έχω βάλει το σπιράλ (mirena) λόγω της μεγάλης αιμορραγίας στις περιόδους. Τις 4 πρώτες μέρες δεν είχα αιμορραγία. Τώρα μετά από 10 μέρες έχω πάλι. Είναι φυσιολογικό;
Απάντηση:

Είναι γνωστό ότι το σπιράλ μπορεί να δημιουργήσει μικρό αιμορραγίες τους πρώτους μήνες της εφαρμογής του. Ο γιατρός σας θα σας ενημερώσει αν αυτή η αιμορραγία συνιστά λόγο ανησυχίας, ανάλογα με τα υπερηχογραφικά ευρήματα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v