Ο άντρας μου θα πάρει αντιβίωση. Θα επηρεάσει αυτό την εξωσωματική που έχουμε σε 1 μήνα;

Ο άντρας μου θα πάρει αντιβίωση. Θα επηρεάσει αυτό την εξωσωματική που έχουμε σε 1 μήνα;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Ο άντρας μου έπαθε οξεία προστατίτιδα έναν μήνα πριν την εξωσωματική και πρέπει να πάρει αντιβίωση για 30 ημέρες. Μπορεί αυτό να επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη της εξωσωματικής;
Απάντηση:

Πιστεύω ότι αφού ενημερώσατε το γιατρό σας ότι θα κάνετε εξωσωματική γονιμοποίηση, εκείνος σας έδωσε μια αντιβίωση η οποία δεν θα σας επηρεάσει. Συνήθως, οι αντιβιώσεις δεν επηρεάζουν την εξωσωματική γονιμοποίηση που γίνεται μετά την περίοδο της λήψης. Δεν μας λέτε όμως ποιό αντιβιωτικό πήρε ο σύζυγός σας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v