Μωράκι 11 μηνών έχασε τη ζωή του επειδή κατάπιε κομμάτι από σκασμένο μπαλόνι

Μωράκι 11 μηνών έχασε τη ζωή του επειδή κατάπιε κομμάτι από σκασμένο μπαλόνι

Η Ashleigh και ο Jesse Chapman, δυο νέοι γονείς από την Βρετανία, βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν τρομακτικό εφιάλτη όταν ο 11 μηνών γιος τους, ο Heath κατάπιε ένα κομματάκι από σκασμένο μπαλόνι και πνίγηκε. Σήμερα, μοιράζονται την ιστορία τους ώστε να προφυλάξουν άλλα παιδιά και να προειδοποιήσουν τους γονείς για τους κινδύνους των σκασμένων μπαλονιών.

«Δυστυχώς, κάθε μέρα στη Βρετανία περίπου 40 παιδιά κάτω των 5 ετών μεταφέρονται εσπευσμένα στο νοσοκομείο επειδή κατάπιαν κάτι επικίνδυνο» προειδοποιεί η Ashleigh ενώ μοιράζεται και την δική της σοκαριστική ιστορία:

«Ο μικρός μας λάτρευε τα μπαλόνια. Του άρεσε να τα φουσκώνουμε κι έπειτα να αφήνουμε τον αέρα να βγαίνει κάνοντας έναν αστείο θόρυβο. Κάθε φορά ξεκαρδιζόταν στα γέλια! Έπειτα τα πετάγαμε πάντα στα σκουπίδια αλλά εκείνη την μέρα υπήρχε ένα μικρό κομμάτι από μπαλόνι στο δωμάτιό του. Δυστυχώς, δεν το είδα έγκαιρα για να το απομακρύνω.

Σηκώθηκα στις 7.00 όπως κάθε μέρα για να ετοιμάσω το πρωινό του. Παίξαμε αρκετή ώρα και μετά τον άφησα στο δωμάτιό του και πήγα στην κουζίνα να φτιάξω μεσημεριανό. Τον άκουσα να βήχει αλλά δεν ανησύχησα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, τον άκουσα να βήχει ξανά, σαν να πνίγεται, και έτρεξα να δω τi συμβαίνει.

Ο Heath ήταν ξαπλωμένος μπρούμητα σε μια γωνία και δεν κουνιόταν. Τον πήρα στα χέρια μου και διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Κατάλαβα ότι είχε καταπιεί κάτι και έβαλα το δάχτυλό μου στο λαιμό του αλλά δεν μπορούσα να νιώσω κάποιοι αντικείμενο.

Πανικοβλήθηκα. Έκλαιγα, ούρλιαζα και του φώναζα να ξυπνήσει. Ο άντρας μου πήρε αμέσως το ασθενοφόρο το οποίο έφτασε σε δύο λεπτά. Οι νοσηλευτές προσπάθησαν αν τον επαναφέρουν με τη χρήση απινιδωτή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τον έβαλαν στο ασθενοφόρο και πολύ γρήγορα βρεθήκαμε στο νοσοκομείο. Μας οδήγησαν σε ένα δωμάτιο και μετά από λίγο ήρθε ένας γιατρός και ένας κοινωνικός λειτουργός. 

Ρώτησα πού είναι ο γιος μου κι αν μπορώ να τον δω, αλλά η απάντηση του γιατρού μου έκοψε τα πόδια. “Δεν πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει” μου είπε με σταθερή φωνή και λιποθύμησα. 

Για μέρες, κανείς δεν μπορούσε να μας εξηγήσει τι είχε συμβεί. Μια εβδομάδα αργότερα, δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα από το γραφείο του ιατροδικαστή. Είχαν βρει ένα μικρό κομμάτι από σκασμένο μπαλόνι, κοντά στον πνεύμονα, το οποίο δεν μπορούσε να εντοπιστεί. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το μόνο που θα μπορούσε να σώσει το αγοράκι μας ήταν η χειρουργική επέμβαση αλλά δεν προλάβαμε. 

Πέρασα τα πρώτα γενέθλια του Heath κλαίγοντας. Αντί να διαλέγω τούρτα γενεθλίων, διάλεγα φέρετρο. Δεν θα ξεπεράσω ποτέ αυτό που συνέβη στον γιο μου. Το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να βάλω τα δυνατά μου ώστε καμία άλλη μαμά να μην χάσει παιδί εξαιτίας ενός μπαλονιού.»

Πηγή: thesun.co.uk

v