Οι πόνοι περιόδου είναι ανυπόφοροι! Πώς μπορώ να τους μειώσω;

Οι πόνοι περιόδου είναι ανυπόφοροι! Πώς μπορώ να τους μειώσω;

Ερώτηση:
Από μικρή ηλικία, οι πόνοι στην περίοδο και ειδικά την πρώτη ημέρα είναι ανυπόφοροι σε σημείο να μην μπορώ να κουνηθώ. Κρυώνω και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ζεσταίνομαι, πονάει όλο μου το κορμί και, το κυριότερο, κάνω εμετό ακόμα και τα παυσίπονα. Δεν έχω κάνει ακόμα παιδί αλλά δεν σας κρύβω ότι με φοβίζει το ενδεχόμενο της εγκυμοσύνης επειδή με φοβίζει οτιδήποτε έχει σχέση με γυναικολογικά θέματα - στο μυαλό μου είναι συνώνυμα του πόνου και της αδυναμίας. Η περίοδος είναι από τα πιο εξαντλητικά πράγματα που βιώνω κάθε μήνα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Η μητέρα μου και οι αδελφές μου το περνάνε πολύ ήπια. Πως μπορώ έστω να μειώσω τον πόνο?
Απάντηση:

Οι πολύ έντονοι πόνοι περιόδου μπορεί να κρύβουν παθολογία της πυέλου, δηλαδή της περιοχής που βρίσκεται η μήτρα και οι ωοθήκες. Σίγουρα ένας ενδελεχής έλεγχος ο οποίος πέρα από το υπερηχογράφημα μπορεί να περιλάβει και μαγνητική τομογραφία θα ήταν απαραίτητος για να αποκλειστούν παθολογίες όπως η ενδομητρίωση και λοιπές παθολογίες που προκαλούν έντονους πόνους εμμηνορρυσίας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v