Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας αλλά ανησυχώ μήπως είμαι έγκυος

Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας αλλά ανησυχώ μήπως είμαι έγκυος

Ερώτηση:
Γεια σας. Στις 20/10 είχα σεξουαλική επαφή και χρειάστηκε να πάρω το χάπι της επόμενης μέρας. Ο κύκλος μου γενικά δεν είναι σταθερός και για να μου έρθει η περίοδος πήρα προγεστερόνη (ΤΕΡ 10/12), όπου την 3η ημέρα μου ήρθε περίοδος αλλά όχι με την συνηθισμένη διάρκεια και ροή. Έχω κάνω χοριακη 3 φορές στις 23/11 0.162, 30/11 0.100 και 18/12 0.100. Ωστόσο, την πρώτη μέρα περιόδου ξεκίνησα και τα αντισυλληπτικά. Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης; Σας ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση:

Οι πολύ έντονοι πόνοι περιόδου μπορεί να κρύβουν παθολογία της πυέλου, δηλαδή της περιοχής που βρίσκεται η μήτρα και οι ωοθήκες. Σίγουρα ένας ενδελεχής έλεγχος ο οποίος πέρα από το υπερηχογράφημα μπορεί να περιλάβει και μαγνητική τομογραφία θα ήταν απαραίτητος για να αποκλειστούν παθολογίες όπως η ενδομητρίωση και λοιπές παθολογίες που προκαλούν έντονους πόνους εμμηνορρυσίας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v