Ε. Μελέτη για την άνοια της γιαγιάς της: είναι τρομακτική η φθορά του χρόνου

Ε. Μελέτη για την άνοια της γιαγιάς της: είναι τρομακτική η φθορά του χρόνου

Μία συγκινητική ανάρτηση για τη γιαγιά της, που πάσχει από άνοια, έκανε στο Instagram η Ελεονώρα Μελέτη. Η γιαγιά, όπως λέει, μπορεί να μην έχει καταλάβει ότι ζούμε μια πανδημία, θυμάται όμως τα πάντα για τον άντρα της. Ακόμα και τι φορούσε στο πρώτο τους ραντεβού.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Αυτή είναι η γιαγιούλα μου. Μόλις κλείσαμε το τηλέφωνο. Η γιαγιά μου πάσχει από άνοια.

Δεν έχει καταλάβει τα τελευταία χρόνια πως ζούμε μια πανδημία, αλλά θυμάται τι φορούσε ο παππούς μου στο πρώτο τους ραντεβού και από που ψώνιζε υφάσματα στον Πειραιά όταν ήταν νέα.

Με βλέπει λέει στο Πρωινό Καφέ , στον Αντ1, (με έβλεπε εκεί ακόμα και όταν έκανα τα «μεσάνυχτα»,) αλλά ρωτάει πάντα τι κάνει ο Θοδωρής και η Αλεξάνδρα.

Της πήγα τις προάλλες το βιβλίο μου! Συγκινήθηκε, χωρίς όμως να καταλάβω αν νόμιζε πως ήμουν στο εξώφυλλο κάπου περιοδικού ή αν όντως ήξερε πως αυτό που κρατάει στα χέρια της το έχω γράψει εγώ.

Δεν θα το διαβάσει ποτέ. Καμαρώνει όμως. Το φιλάει. Είναι τρομακτική η φθορά που μπορεί φέρνει ο χρόνος στον άνθρωπο. Τρομακτική.

Και παρά αυτή τη φθορά η γιαγιά μου ακόμα κι αν δεν περιμένει επισκέψεις, θα έχει περιποιημένο μανικιούρ, θα φοράει κοσμήματα, στέκα στα μαλλιά και πέρλες. Γιατί ο χρόνος τελικά, το στυλ, την αξιοπρέπεια και την ευπρέπεια του ανθρώπου δεν έχει βρει ακόμα τρόπο να τα αγγίζει.

Η γιαγιά όταν της είχα δείξει αυτή τη φωτογραφία με είχε πει: ωραία είμαι, να τη δείξεις με το τηλέφωνο! Να τη λοιπόν!».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v