Τα μωρά μας μεγάλωσαν και το σπίτι μας έχει γίνει η χαρά του παιδιού!

Τα μωρά μας μεγάλωσαν και το σπίτι μας έχει γίνει η χαρά του παιδιού!

Όταν ήταν μωρά ακόμη, τα παιδιά μας ήταν αξιολάτρευτα και απολαύσαμε στ’ αλήθεια τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Με το που άρχισαν να μεγαλώνουν, όμως, και να αλληλεπιδρούν αλλιώς μαζί μας, η ζωή στο σπίτι έγινε απίστευτα διασκεδαστική. Με λίγα λόγια, έχουμε δίπλα μας δύο μικροσκοπικούς ανθρώπους που χαίρονται τη ζωή και ρουφάνε κάθε στιγμή της. Δίπλα τους, την χαιρόμαστε κι εμείς πιο πολύ, παίζοντας, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας τον κόσμο απ’ την αρχή.

Παίζουμε με τις ώρες

Ήξερα ότι δίπλα στα παιδιά σου γίνεσαι κι εσύ παιδί, εκ των πραγμάτων, αλλά δεν περίμενα ποτέ μου ότι θα ερχόταν μια μέρα που θα έπαιζα με τις ώρες μαζί τους, χωρίς να βαριέμαι ούτε δευτερόλεπτο.

Με το που άρχισαν τα ζουζούνια μας να παίζουν με τουβλάκια, παζλ και τα σχετικά, μας απορρόφησε το γεγονός ότι κάθε μέρα μάθαιναν ή πετύχαιναν κάτι καινούργιο – να κάνουν έναν πιο ψηλό πύργο ή να ενώσουν περισσότερα κομμάτια χωρίς βοήθεια. Σιγά σιγά, το παιχνίδι μαζί τους έγινε μια αγαπημένη ρουτίνα. Μόλις μεγάλωσαν λίγο ακόμη και αρχίσαμε και τα επιτραπέζια, εκεί ήταν που έδεσε το γλυκό. 

Είναι φορές που απλώς χάνουμε την αίσθηση του χρόνου καθώς φτιάχνουμε ολόκληρες πολιτείες με τα τουβλάκια τους ή συναγωνιζόμαστε με πάθος ο ένας τον άλλον σε κάποιο επιτραπέζιο.

Μαθαίνουμε διαρκώς καινούργια πράγματα 

Είναι γεγονός ότι το να παρατηρείς τα παιδιά σου να εξερευνούν τον κόσμο και να ανακαλύπτεις ξανά πράγματα μαζί τους είναι φοβερά αναζωογονητικό και διασκεδαστικό ταυτόχρονα.

Επειδή είμαστε κι εμείς ανήσυχα πνεύματα, στο σπίτι μας η ώρα του παιχνιδιού δεν είναι μόνο… παιχνίδι. Ξεκοκαλίζουμε μαζί με τα παιδιά ολόκληρα βιβλία με νέες γνώσεις, κάνουμε σπιτικά πειράματα για να κατανοήσουμε τις επιστήμες, δημιουργούμε υπέροχες χειροτεχνίες με όλων των ειδών τα υλικά και παίζουμε με πιο εκπαιδευτικά παιχνίδια για να ακονίσουμε τη σκέψη και τις δεξιότητές μας. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η ενεργή ενασχόληση με την ψυχαγωγία των παιδιών, έχει βοηθήσει και εμάς τους ίδιους: μας ανεβάζει ψυχολογικά και παραμένουμε γεμάτοι ενέργεια και θετικές σκέψεις για τη ζωή.

Βλέπουμε αγαπημένα παιδικά 

Όπως όλα τα παιδιά, έτσι και τα δικά μας, λατρεύουν τα παιδικά προγράμματα και τις ταινίες κινουμένων σχεδίων. Κι εμείς, φυσικά, λατρεύουμε να χουχουλιάζουμε μαζί τους και να απολαμβάνουμε παρέα τις περιπέτειες των αγαπημένων τους ηρώων. Με την πλατφόρμα EON από τη Nova έχουμε διαρκή πρόσβαση σε 7 παιδικά κανάλια με μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες και πλούσιο On demand περιεχόμενο όλα τα γούστα. 

Και αν τα παιδιά δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το ίδιο παιδικό, μπορεί να δει το καθένα ό,τι θέλει με το δικό του προφίλ σε διαφορετική συσκευή μιας και η EON Kids παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Παράλληλα, εμείς οι γονείς νιώθουμε ασφαλείς ως προς τη χρήση της πλατφόρμας από τα παιδιά μέσω του γονικού ελέγχου, αφού γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι βλέπουν, ενώ δεν έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο για ενήλικες ή στο ίντερνετ. 

Φτιάχνουμε λοιπόν σπιτικά σνακ και απολαυστικά smoothies, χαλαρώνουμε στον καναπέ και βλέπουμε ό,τι τραβάει η όρεξη των μικρών μας. Για εμάς που δεν έχουμε και πολύ χρόνο να δούμε τηλεόραση, αυτές οι ώρες με τα παιδιά μας μάς προσφέρουν μια ξεχωριστή φυγή από την καθημερινότητα – είναι αληθινή ξεκούραση!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v