Πρόωρα διδυμάκια πάλεψαν για τη ζωή τους και νίκησαν - έμειναν 125 μέρες στη ΜΕΘ

Πρόωρα διδυμάκια πάλεψαν για τη ζωή τους και νίκησαν - έμειναν 125 μέρες στη ΜΕΘ

Η Sophie, μια μαμά από τη Μελβούρνη, κυοφορούσε δίδυμα και ήταν πανευτυχής γι' αυτό. Είχε μια υπέροχη εγκυμοσύνη, όπως την περιγράφει, ενώ ήταν νέα, υγιής και πάντα αισιόδοξη. Ακόμα κι όταν είδε τον γυναικολόγο της ανήσυχο μετά τον υπέρηχο των 20 εβδομάδων, διατήρησε την θετικότητά της και πίστευε πως όλα θα πάνε όπως τα είχε προγραμματίσει.

Ωστόσο, στις 22 εβδομάδες μπήκε στο νοσοκομείο αφού είχε διαστολή 2 εκατοστών. Το στοίχημα ήταν να κρατήσει τα μωρά της μέχρι την 24η εβδομάδα, προκειμένου να έχουν κάποιες ελπίδες επιβίωσης. Κάθε μέρα ήταν ένας μικρός αγώνας για την Sophie αλλά τελικά κατάφερε να επιβραδύνει τον τοκετό ο οποίος ξεκίνησε στις 24 εβδομάδες κύησης. 

Στο δωμάτιο τοκετού συγκεντρώθηκαν 14 γιατροί, μαίες και νοσοκόμες καθώς η ιατρική ομάδα ετοιμαζόταν να υποδεχτεί τα δύο μικροσκοπικά προωράκια. Πρώτα γεννήθηκε η Grace η οποία ζύγιζε 578 γραμμάρια και λίγο μετά η Fay η οποία ζύγιζε 550 γραμμάρια. Οι γονείς πρόλαβαν να δουν τα δύο μωράκια τους μόνο για λίγα λεπτά πριν μπουν στη ΜΕΘ. 

Μετά από 5 ώρες αγωνίας, έμαθαν ότι τα κορίτσια τους πάλεψαν για τη ζωή τους και νίκησαν. 

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που μπήκα στη ΜΕΘ και τις είδα. Ήταν μικροσκοπικές. Δεν είχα δει τίποτα παρόμοια στη ζωή μου» θυμάται η Sophie. 



Μετά από 125 δύσκολες μέρες, αμέτρητες μεταγγίσεις αίματος, αμέτρητες αντιβιώσεις, λοιμώξεις, κατεστραμμένους πνεύμονες και καρδιακές παθήσεις, τα πρόωρα διδυμάκια τα κατάφεραν και βγήκαν από το νοσοκομείο. 

Σήμερα βρίσκονται στο σπίτι τους, με την μαμά και τον μπαμπά τους που τις καμαρώνουν και τις θαυμάζουν απεριόριστα, ενώ λένε πως, αν και ολόιδιες εμφανισιακά, έχουν τελείως διαφορετικές προσωπικότητες. 

Πηγή: 7news.com.au

v