Αληθινοί μαχητές! 3 πρόωρα μωράκια που κέρδισαν το στοίχημα της ζωής

Αληθινοί μαχητές! 3 πρόωρα μωράκια που κέρδισαν το στοίχημα της ζωής

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των γονιών είναι να μη γεννηθεί το μωράκι τους πρόωρα. Το άγχος για το αν θα τα καταφέρει τελικά να επιβιώσει είναι τεράστιο και μέχρι να ακούσουν απ' τους γιατρούς ότι μπορούν να πάρουν το παιδάκι τους στο σπίτι δεν μπορούν να ησυχάσουν.

Τα μωρά που έρχονται πολύ νωρίς στον κόσμο έχουν συνήθως λίγες πιθανότητες επιβίωσης, ενώ αν τα καταφέρουν, κινδυνεύουν να παρουσιάσουν σοβαρά προβλήματα υγείας μεγαλώνοντας. Παρόλα αυτά θαύματα γίνονται και τρανή απόδειξη είναι αυτά τα μικρούλια που ενώ γεννήθηκαν μια σταλιά και αδύναμα, πάλεψαν και κέρδισαν το στοίχημα της ζωής.

Η Lyla Stensrud γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες και ζύγιζε λιγότερο από 45ο γραμμάρια

Βρέφη τόσο μικροσκοπικά και υπανάπτυκτα όσο η Lyla δεν αναμένεται να επιβιώσουν έξω από τη μήτρα, αλλά η μητέρα της πίστευε πώς η κόρη της θα τα κατάφερνε και τελικά είχε δίκιο. 

Η μικρούλα μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και πέρασε περίπου τέσσερις μήνες στο νοσοκομείο. Τελικά επέστρεψε στο σπίτι τρεις ημέρες πριν από την αρχική ημερομηνία γέννησής της, τον Νοέμβριο του 2014. Σήμερα, η 7χρονη είναι ευτυχισμένη, γεμάτη ενέργεια και ζωή και δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα στην υγεία της.

Η Melinda Star Guido γεννήθηκε στις 24 εβδομάδες και ζύγιζε 269 γραμμάρια

Η Melinda Star Guido γεννήθηκε το 2011 και ήταν το δεύτερο μικρότερο μωρό στις ΗΠΑ και το τρίτο μικρότερο στον κόσμο που επέζησε εκείνη την περίοδο. Ήρθε στον κόσμο πολύ νωρίς καθώς η μητέρα της είχε αναπτύξει υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Η μικρή μαχήτρια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας στο ξεκίνημα της ζωής της. Χρησιμοποιούσε συμπληρωματικό οξυγόνο στο σπίτι για τη θεραπεία της βρογχοπνευμονικής δυσπλασίας και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις τόσο στα μάτια, όσο και στην καρδιά. Δεν το έβαλε όμως ποτέ κάτω και κέρδισε το στοίχημα της ζωής!

Ο Richard γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες και ζύγιζε λιγότερο από 45ο γραμμάρια

Οι γονείς του τον αποκαλούν παιδί-θαύμα και με το δίκιο τους! Το ζευγάρι πάλευε να συλλάβει για χρόνια, αλλά τον Φεβρουάριο του 2020, έμαθαν ότι περίμεναν παιδί! Ενώ ήταν ενθουσιασμένοι από τα νέα, συνέβη το απροσδόκητο. Τον Ιούνιο, η μητέρα του πήγε στο γιατρό με δυσφορία για να διαπιστώσει ότι είχε ήδη διαστολή τριών εκατοστών - ο Richard βιαζόταν να έρθει στον κόσμο. Γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες και ζύγιζε όσο ένα πούπουλο!

Επειδή ο μικρούλης γεννήθηκε τόσο νωρίς, έχασε ένα σημαντικό μέρος της ανάπτυξης που συνήθως συμβαίνει στη μήτρα. Αμέσως μετά τη γέννησή του τοποθετήθηκε στην εντατική μονάδα νεογνών και τρεφόταν μέσω ενδοφλέβιου ορού. Αφού πέρασε πάνω από 6 μήνες στο νοσοκομείο, οι γιατροί επέτρεψαν στους γονείς του να τον πάρουν στο σπίτι. Από τότε ο μικρούλης μεγαλώνει υγιής και χαρούμενος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v