Βίντεο σοκ: φυσικοθεραπευτής χτυπά βάναυσα αυτιστικό παιδί

Βίντεο σοκ: φυσικοθεραπευτής χτυπά βάναυσα αυτιστικό παιδί

Ένα σοκαριστικό βίντεο από το 2019 ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, και το οποίο δείχνει έναν φυσικοθεραπευτή, ο οποίος εργαζόταν τότε σε Κέντρο της Αττικής για αυτιστικά παιδιά, να χτυπάει βάναυσα ένα ανήλικο αγόρι με αυτισμό. 

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ethnos.gr, «o φυσικοθεραπευτής, ο οποίος εργαζόταν τότε σε Κέντρο για αυτιστικά παιδιά στην Αττική, κακοποιεί βάναυσα ανήλικο αγόρι χτυπώντας το με κλωτσιά στο πρόσωπο και ρίχνοντας το κάτω την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους.

Παράλληλα, δύο ακόμα άτομα - επίσης εργαζόμενες εκπαιδευτικοί στο συγκεκριμένο κέντρο -  παρακολουθούν σχεδόν αμέτοχες και ατάραχες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο άνδρας κλωτσά το παιδί στο πρόσωπο, στη συνέχεια εκείνο σωριάζεται κάτω και συνεχίζει να το σέρνει, την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Οι δύο άλλες εκπαιδευτικοί παραμένουν στο σημείο χωρίς να προσπαθούν να τον σταματήσουν με τη μία από τις δύο μετά από κάποια δευτερόλεπτα να πηγαίνει προς το μέρος του».

Όταν ζητήθηκε από τη διευθύντρια να τοποθετηθεί δημόσια για το περιστατικό και τα όσα γνωρίζει, αρνήθηκε. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ethnos.gr, το εν λόγω Κέντρο δε βρίσκεται στα μητρώα του υπουργείου Εργασίας, μην έχοντας  κάνει αίτηση για να αποκτήσει σχετικό πιστοποιητικό ενώ δεν έχει επίσης κάποια σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. 

Μετά την ταυτοποίηση του συγκεκριμένου κέντρου, το ethnos.gr επικοινώνησε με την επιστημονική υπεύθυνη προσπαθώντας να διερευνήσει τι ακριβώς έχει συμβεί και η διευθύντρια επιβεβαίωσε ότι το βίαιο περιστατικό έγινε το καλοκαίρι του 2019 και η ίδια έλαβε γνώση πέντε μέρες μετά. 

Μάλιστα, υποστήριξε ότι την επομένη του περιστατικού ο συγκεκριμένος φυσικοθεραπευτής αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του ενώ η μόλις η ίδια ενημερώθηκε για το συμβάν επικοινώνησε με τους γονείς του παιδιού και διεμήνυσε σε εκείνον να μην ξαναεργαστεί με παιδιά.

Παράλληλα, είπε πως προχώρησε στην καταγγελία στις Αρχές, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή δυόμιση χρόνια μετά γιατί όπως ανέφερε, τώρα ήρθε σε γνώση της ότι ο φυσικοθεραπευτής έπιασε ξανά δουλειά σε κέντρο με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο συγκεκριμένος, πάντως, φυσικοθεραπευτής εξακολουθεί να είναι μέχρι αυτή την ώρα μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και να εργάζεται.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v