Εγκατέλειψαν νεογέννητο στους -20 βαθμούς Κελσίου - το έσωσαν 5 έφηβοι

Εγκατέλειψαν νεογέννητο στους -20 βαθμούς Κελσίου - το έσωσαν 5 έφηβοι

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε θερμοκρασίες που άγγιζαν τους -20 βαθμούς Κελσίου στη Σιβηρία. Το μωρό εντοπίστηκε από πέντε έφηβους μέσα σε ένα κουτί για αυγά σε απομακρυσμένο δρόμο κοντά στο χωριό Sosnovka.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από έναν από τους γονείς των εφήβων και σύμφωνα με τις αρχές είναι καλά στην υγεία του.

Η αστυνομία που αναζητά τη μητέρα έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας ανηλίκου.

Οι γονείς μιας κοπέλας από την παρέα των εφήβων που βρήκαν το μωρό θέλουν να το υιοθετήσουν αλλά πρέπει να περιμένουν να δουν αν θα βρεθούν οι συγγενείς της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε ρωσική εφημερίδα, ο πατέρας ενός εκ των παιδιών, οι πέντε φίλοι είχαν βγει βόλτα την ημέρα των Χριστουγέννων που για τους Ρώσους που γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου όταν είδαν μέσα στο κουτί το μωράκι τυλιγμένο με μια κουβέρτα σαν κουρέλι και ένα μπιμπερό.

Ο ίδιος με τη σύζυγό του μετέβησαν στο σημείο, όταν τους ειδοποίησε ο γιος τους και μετέφεραν αμέσως το νεογέννητο στο νοσοκομείο.

Ο φόβος ήταν μεγάλος για το αν το κοριτσάκι -περίπου 3 ημερών- θα κατάφερνε να επιζήσει, καθώς ήταν εκτεθειμένο σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο, ένας γιατρός εξέτασε γρήγορα το μωρό και το ζέστανε τρίβοντας απαλά τα χέρια και τα πόδια του.

Το χρώμα στο δέρμα του παιδιού επανήλθε και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχαιρε άκρας υγείας. Αργότερα μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο Παίδων όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Πηγή: news247.gr

v