Μωρό επέζησε από τη συντριβή του ελικοπτέρου που το μετέφερε στο νοσοκομείο

Μωρό επέζησε από τη συντριβή του ελικοπτέρου που το μετέφερε στο νοσοκομείο

Τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους, επέζησαν και γλίτωσαν από σοβαρούς τραυματισμούς όταν ένα ιατρικό ελικόπτερο συνετρίβη έξω από μια εκκλησία το απόγευμα της Τρίτης στην Πενσυλβάνια της Αμερικής.

Όπως δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής του Άπερ Ντάρμπι Τίμοθι Μπέρνχαρντ πρόκειται για θαύμα καθώς οι επιβάτες δεν υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και επιπλέον δεν υπήρξαν καταστροφές στη γύρω περιοχή, όπου συνετρίβη το ελικόπτερο.

Το σημείο της συντριβής βρισκόταν δίπλα στα μπροστινά σκαλιά μιας εκκλησίας. Η ουρά του medevac, όπως είναι γνωστά τα ιατρικά ελικόπτερα, φαινόταν ξεριζωμένη και διπλωμένη κάτω από το πιλοτήριο. Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που βρίσκονταν στο σημείο λίγο πριν από τη συντριβή δήλωσαν ότι οι τέσσερις άνθρωποι που επέβαιναν στο ελικόπτερο κατάφεραν να ξεφύγουν από τα συντρίμμια πριν φτάσουν οι πυροσβέστες και η αστυνομία.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ανέφερε ότι είδε τον πιλότο, ένα μέλος του πληρώματος, μια νοσοκόμα μαζί με  ένα κοριτσάκι 2 μηνών να βγαίνουν από το ελικόπτερο μετά τη συντριβή του. Η γυναίκα σοκαρισμένη άρπαξε κουβέρτες από το φορτηγάκι της και έτρεξε να βοηθήσει τους συνανθρώπους της.

Όπως δήλωσε ο πιλότος της έλεγε συνέχεια «Φρόντισε να πας το μωρό στο νοσοκομείο. Πάρτε το μωρό».

Το βρέφος μεταφερόταν στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας όταν το ελικόπτερο συνετρίβη. 

«Μετά τη συντριβή ενός ιατρικού ελικοπτέρου που μετέφερε έναν νεαρό ασθενή στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας, θέλουμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στον πιλότο και στους πρώτους ανταποκριτές για τις γρήγορες και ηρωικές προσπάθειές τους για την ασφαλή εκκένωση όλων όσων επέβαιναν στο ελικόπτερο», δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του CHOP Μάντελιν Μπελ σε σχετική ανακοίνωση.

Ο πιλότος και άλλοι επιβαίνοντες νοσηλεύονται επίσης στο νοσοκομείο. 

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που βρίσκονταν στο σημείο δήλωσαν ότι είναι απίστευτο το γεγονός ότι το τεράστιο ιατρικό αεροσκάφος συνετρίβη χωρίς να προκληθούν σημαντικές ζημιές στα γύρω κτίρια ή να τραυματιστούν κάτοικοι.

Πηγή: nbcphiladelphia.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v