Μπαμπάς ξεγέννησε τον γιο του στο αμάξι - δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο μαιευτήριο

Μπαμπάς ξεγέννησε τον γιο του στο αμάξι - δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο μαιευτήριο

Ο Luke Rawlings δεν θα ξεχάσει ποτέ τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι η σύντροφός του επρόκειτο να γεννήσει μέσα στο αυτοκίνητό τους, χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο. Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 7 ιανουαρίου όταν το τέταρτο παιδί του ζευγαριού αποφάσισε να έρθει στον κόσμο νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Η γυναίκα επρόκειτο να γεννήσει την Κυριακή, αλλά το βράδυ της Πέμπτης ένιωσε έντονους πόνους χαμηλά στην κοιλιά. Όσο περνούσε η ώρα, οι πόνοι γίνονταν πιο συχνοί και το ζευγάρι τηλεφώνησε στη γιαγιά να αναλάβει τα άλλα τρία τους παιδιά. 

«Πήρα τηλέφωνο στο μαιευτήριο και μου είπαν ότι μάλλον δεν πρόκειται για πόνους Braxton Hicks (που μιμούνται τους πόνους του τοκετού) αλλά για… κανονικό τοκετό! Μπήκαμε γρήγορα στο αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε για το νοσοκομείο» θυμάται ο Luke. 

Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, κι ενώ ο Luke οδηγούσε προς το νοσοκομείο, έσπασαν τα νερά της συντρόφου του Gemma. Το μωρό ήταν έτοιμο να βγει και ο Luke πανικοβλήθηκε. «Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, σκέφτεσαι το χειρότερο. Σκέφτεστε πως κάτι μπορεί να πάει στραβά και δεν υπάρχει γιατρός να σε βοηθήσει» ανέφερε.

«Έβγαλα τα ποδήλατα των παιδιών από το αυτοκίνητο για να ξαπλώσει η γυναίκα μου στο κάθισμα, κάλεσα το 166 και ακολούθησα τις οδηγίες των νοσοκόμων από το τηλέφωνο. Πολύ σύντομα είδα το κεφάλι του μωρού και μέσα σε λίγα λεπτά το κρατούσα στα χέρια μου. Το τύλιξα σε μια ζακέτα και το έδωσα κατευθείαν στην Gemma να το ζεστάνει γιατί έξω έκανε παγωνιά».

Έπειτα, πάντα με τις οδηγίες των ειδικών από την άλλη άκρη του τηλεφώνου, έδεσε ένα κορδόνι γύρω από τον ομφάλιο λώρο για να αποτρέψει τη μόλυνση και έβγαλε τον πλακούντα. Κι ενώ όλα φαίνονταν να πηγαίνουν καλά, τον ενημέρωσαν πως το ασθενοφόρο θα αργήσει 6 με 7 ώρες λόγω φόρτου εργασίας. 

Ευτυχώς τους είδε μια γειτόνισσα από το παράθυρο και τους πήγε πετσέτες ενώ στο επόμενο μισάωρο έφτασε η μαία της οικογένειας και περιποιήθηκε νεογέννητο και μαμά μέχρι να πάνε στο νοσοκομείο. «Τέλος καλό, όλα καλά» λέει ο ευτυχισμένος μπαμπάς. «Σίγουρα είναι μια εμπειρία που θα διηγούμαστε για χρόνια αλλά όσο πιο πολύ το σκέφτομαι, τόσο πιο ευγνώμων νιώθω που πήγαν όλα καλά».

Πηγή: metro.co.uk

v