Δεν λέω ποτέ «όχι» στα παιδιά μου - με λένε «κακή μαμά» αλλά δεν με νοιάζει

Δεν λέω ποτέ «όχι» στα παιδιά μου - με λένε «κακή μαμά» αλλά δεν με νοιάζει

Τηλεόραση και παιδικά προγράμματα χωρίς περιορισμό, πατάτες τηγανητές στις έντεκα το βράδυ και ύπνος χωρίς πρόγραμμα μοιάζει να είναι η ζωή των ονείρων πολλών παιδιών. Ωστόσο, για δύο αδελφές 7 και 4 ετών αντίστοιχα, είναι πραγματικότητα αφού η μαμά τους, η Biba, έχει επιλέξει να μην τους λέει ποτέ «όχι».

«Δεν λέω ποτέ “όχι” στα παιδιά μου», λέει χαρακτηριστικά. «Η κόρες μου, Tabitha και η Lola, δεν έχουν συγκεκριμένη ώρα ύπνου, ξυπνούν όποτε θέλουν, κάνουν ό,τι τους αρέσει μέσα στη μέρα και τους μαγειρεύω αυτό που μου ζητούν». 

Η Biba, η οποία μετακόμισε το 2020 από την Αμερική στην Πορτογαλία για να γνωρίσουν οι κόρες της τον κόσμο, είναι υπέρμαχος της ελεύθερης βούλησης και κατά των ορίων και των κανόνων στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών. 

«Αν ακολουθούσαν το παράδειγμά μου περισσότερες μαμάδες, θα είχαν πιο υγιή και πιο χαρούμενα παιδιά, με λιγότερα ξεσπάσματα, λιγότερο άγχος και λιγότερα προβλήματα ψυχικής υγείας» λέει η μητέρα, η οποία δουλεύει ως life coach και συγγραφέας. 

Μάλιστα, δεν έχει στείλει ποτέ τις κόρες της στο σχολείο ή στο νηπιαγωγείο επομένως όλη η μέρα είναι δική τους. «Τα κορίτσια μου ξυπνούν συχνά στις 10 το βράδυ από τον απογευματινό τους ύπνο και κάνουμε βραδινές βόλτες στην παραλία, κοιτάζοντας τα αστέρια και το φεγγάρι. Τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο αλλά μαθαίνουν τα πάντα βιωματικά, μέσα από τις καθημερινές μας εμπειρίες. Γι' αυτό και έχω επιλέξει να είμαι αυτοαπασχολούμενη, ώστε να συμβαδίζω με τοι πρόγραμμά τους». 

Η Biba, τονίζει πως τα κορίτσια της είναι ελεύθερα να ζητήσουν ανθυγιεινές τροφές για πρωινό, για παράδειγμα, αλλά το κάνουν σπάνια. «Ζητώ απλώς να ακούσουν το σώμα τους και να σημειώσουν πώς νιώθουν αφού φάνε φαγητά που τις βλάπτουν, και καταλαβαίνουν από μόνες τους ότι δεν τους κάνουν καλό». 

«Η τετράχρονη κόρη μου, μού ζήτησε κάποτε να παρακολουθεί YouTube όλη μέρα. Της είπα “φυσικά”, αλλά επέστρεψε κλαίγοντας δύο ώρες αργότερα, λέγοντας ότι το κεφάλι της πονάει και δεν της άρεσε η οθόνη. Όταν τους δίνω το ελεύθερο επιλογής και αναλαμβάνουν την ευθύνη του εαυτού τους, παίρνουν τις σωστές αποφάσεις» λέει η μητέρα και συμπληρώνει: 

«Οι αυστηροί γονείς “σπρώχνουν” τα παιδιά να επαναστατούν κρυφά, όταν δεν τα βλέπουν. Πολλοί με αποκαλούν αμελή και κακή μαμά, αλλά όταν βλέπουν τα παιδιά μου χαρούμενα και υγιή, μου ζητούν» καταλήγει. 

Πηγή: thesun.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v