Το συχνό χτένισμα και 5 ακόμα καθημερινά λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά μας

Το συχνό χτένισμα και 5 ακόμα καθημερινά λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά μας

Από μικρές ονειρευόμασταν να έχουμε πλούσια και λαμπερά μαλλιά - άλλωστε είναι η επιτομή της θηλυκότητας. Μεγαλώνοντας, όμως, ήρθαμε αντιμέτωπες με την σκληρή αλήθεια: δεν είναι καθόλου εύκολο να τα αποκτήσουμε! Ανεξάρτητα από τη φύση της τρίχας, το πρόβλημα βρίσκεται και σε ορισμένα λάθη που κάνουμε καθημερινά εν αγνοία μας. Δείτε ποια είναι αυτά, αποφύγετέ τα και αποκτήστε το μαλλί που πάντα επιθυμούσατε!

Χτενίζετε τα μαλλιά σας πoλλές φορές μέσα στη μέρα

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μη χτενίζει τα μαλλιά της. Ωστόσο, αν θέλετε να τα μακρύνετε πρέπει να δώσετε προσοχή στο πόσες φορές τα βουρτσίζετε. Αρκετοί κομμωτές υποστηρίζουν ότι το υπερβολικό βούρτσισμα μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Γι' αυτό, προτείνουν να χτενίζετε τα μαλλιά σας το πολύ 2 φορές τη μέρα! 

Κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά

Mετά από μια κουραστική μέρα δεν είναι περίεργο να κάνουμε μπάνιο και να μας πάρει ο ύπνος χωρίς να έχουμε στεγνώσει τα μαλλιά μας. Αυτό, όμως, μπορεί να βλάψει την τρίχα καθώς τα μαλλιά είναι πιο αδύναμα όταν είναι νωπά ή βρεγμένα.

Δεν τα «καθαρίζετε» συχνά

Μπορεί να θεωρούμε ότι το συχνό κούρεμα μας απομακρύνει από το να αποκτήσουμε μακριά μαλλιά, όμως, κάνουμε λάθος! Οι ξηρές άκρες δημιουργούν ψαλίδα που καταστρέφει τις ίνες της τρίχας. Σύμφωνα με τους κομμωτές το κατάλληλο διάστημα που πρέπει να κουρεύεστε είναι κάθε 12 περίπου εβδομάδες.

Δεν χρησιμοποιείτε conditioner

Η χρήση conditioner είναι απαραίτητη μετά το λούσιμο. Όχι μόνο μαλακώνει τα μαλλιά και κάνει το ξέμπλεγμα «παιχνιδάκι», αλλά ενυδατώνει επίσης τους θύλακες της τρίχας γεγονός που βοηθάει στο να μακρύνουν πιο εύκολα και γρήγορα!

Λούζεστε με καυτό νερό

Η λανθασμένη θερμοκρασία του νερού μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής για τα μαλλιά. Δεδομένου ότι το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους και καθαρίζει καλά, είναι καλύτερο να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και να λούζετε τα μαλλιά σας με ζεστό προς χλιαρό νερό και όχι καυτό. Από την άλλη, ξεπλύνετε το conditioner με κρύο νερό, καθώς σφραγίζει την υγρασία στα μαλλιά και τα ενυδατώνει καλύτερα.

Χρησιμοποιείτε πολύ συχνά σίδερο και ψαλίδι

Μας αρέσουν οι αλλαγές στο χτενισμά μας, γι' αυτό και πολλές φορές χρησιμοποιούμε είτε σίδερο ισιώματος, είτε ψαλίδι για μπούκλες. Η θερμότητα ωστόσο, βλάπτει την τρίχα και ξηραίνει τα μαλλιά! Καλό είναι, λοιπόν, να αποφεύγουμε τη συχνή χρήση τους.

Πηγή: brigthside.me

v