Η 2,5 ετών Αλκυόνη γυρίζει τον κόσμο με τους γονείς της - έχει πάει σε 12 χώρες

Η 2,5 ετών Αλκυόνη γυρίζει τον κόσμο με τους γονείς της - έχει πάει σε 12 χώρες

Συνήθως βλέπουμε τουρίστες μαζί με τα παιδιά τους να επισκέπτονται την χώρα μας απ' όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης, ενώ οι Έλληνες το αποφεύγουμε. Ωστόσο, δυο γονείς από τη Θεσσαλονίκη, η Αφροδίτη Λασκούδηκαι ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης, ταξιδεύουν με την κορούλα τους απ' όταν ήταν μωρό και μιλούν για τα οφέλη που προσφέρουν τα ταξίδια σε όλη την οικογένεια.

Μάλιστα η μικρή Αλκυόνη που σήμερα είναι 2,5 ετών, έχει ταξιδέψει ήδη σε 12 χώρες ενώ οι πρώτες της λέξεις ήταν «μπαμπάς» και «αεροπλάνο». 

«Ξεκινήσαμε τα ταξίδια με τη μικρή μας, όταν ήταν μόλις λίγων ημερών. Η αρχή έγινε από την Πάτμο, που ήταν και το παρθενικό ταξίδι της νεογέννητης τότε κόρης μας. Αγαπάμε -και η σύζυγος μου κι εγώ- τα ταξίδια και αποφασίσαμε ότι το να έχουμε και τη μικρή μαζί μας, όχι μόνο εμπόδιο δεν αποτελεί, αλλά αντίθετα μας γεμίζει με χαρά και η κόρη μας θα κουβαλά σίγουρα εμπειρίες και όμορφες εικόνες όταν θα μεγαλώσει», τονίζει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο μπαμπάς της μικρής Αλκυόνης, Αλέξανδρος Ιωαννίδης.

Η μικρή όχι μόνο δεν παραπονιέται στην πτήση, αντίθετα το απολαμβάνει και όταν δεν παίζει με την κούκλα της ή δεν κοιμάται, απλώς …μετράει σύννεφα. «Κάθε φορά που ήταν να πάμε ένα ταξίδι η Αλκυόνη, από βρέφος ακόμη, έδειχνε να το απολαμβάνει. Είναι υπόδειγμα επιβάτη. Με το διαβατήριο στο χεράκι της, τη δική της βαλίτσα, ξέρει τη διαδικασία του ελέγχου και όλα τα υπόλοιπα. Μόλις μπει στο αεροπλάνο κάθεται στη θέση της, βάζει ζώνη και φέρεται σαν ενήλικας. Η ερώτηση που μας κάνουν συνήθως όταν προσγειωνόμαστε είναι: "υπήρχε όντως μωρό στην πτήση;"», αναφέρει η μαμά της.

Το μεγαλύτερο ταξίδι της Αλκυόνης ήταν τον περασμένο Αύγουστο με προορισμό τις Μπαχάμες, με διάρκειας δέκα ωρών στον αέρα και η μικρή δεν παραπονέθηκε ούτε στιγμή. Έφαγε, κοιμήθηκε έκανε και γνωριμίες και μάλιστα απέκτησε και μια συνομήλικη φίλη από το Μάντσεστερ, με την οποία, αργότερα, έπαιζαν μαζί και στα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής, σύμφωνα ,ε τον μπαμπά της. 

Όσο για την προετοιμασία ενός ταξιδιού, είναι ανάλογη με την ηλικία. «Όταν ήταν βρέφος είχαμε στις αποσκευές αποστειρωτές, σεντόνια, πετσέτες, πιπίλες και φάρμακα για την περίπτωση που χρειαστεί. Αργότερα, με την εισαγωγή τροφών στο μενού της, κάναμε ταξίδι στο Μονακό, όπου επειδή έπρεπε να τρώει αλεσμένα γεύματα, είχαμε ατμομάγειρα, καθώς και λαχανικά και φρούτα από την Ελλάδα στις βαλίτσες μας», λέει η μαμά, που μέχρι και μάτι κουζίνας κουβάλησε σε ταξίδι, όταν η μικρή έγινε ενάμιση έτους και ήθελε να τρώει σπιτικό φαγητό. Τώρα βέβαια που …μεγάλωσε, το θέμα τους είναι τι παιχνίδια θα διαλέξει και τι από όλα αυτά θα χωρέσει στις βαλίτσες» ανέφερε ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης.

Οι γονείς ανεβάζουν τα ταξίδια τους στο YouTube θέλοντας να παρακινήσουν και άλλα ζευγάρια να ταξιδέψουν με τα παιδιά τους. Μάλιστα, όπως λένε χαρακτηριστικά, δεν θέλουν να ακούσουν ξανά νέους γονείς να λένε: «θέλουμε να πάμε ταξίδι αλλά που να αφήσουμε το παιδί!».

Πηγή: iefimerida.gr

v