Μαμά δέχτηκε επίθεση επειδή άλλαξε την πάνα του μωρού της σε εστιατόριο

Μαμά δέχτηκε επίθεση επειδή άλλαξε την πάνα του μωρού της σε εστιατόριο

Η αλήθεια είναι ότι στην εποχή μας, είναι σύνηθες για ένα εστιατόριο ή καφέ να έχει παροχές για γονείς, όπως είναι το καεκλάκι φαγητού ή η αλλαξιέρα. Αλλά πόσο εύκολο είναι για μια μητέρα να αλλάξει το μωρό της σε μια δημόσια τουαλέτα, όσο καθαρή και αν φαίνεται. Κάπως έτσι, μια μαμά βρέθηκε στο στόχαστρο ενός αγανακτισμένου θαμώνα όταν αποφάσισε να αλλάξει το μωρό της στο κάθισμα δίπλα της…

«Ο Henry είναι 6 μηνών και δεν τον έχω αποχωριστεί ποτέ», λέει η μαμά, «όπως είναι φυσικό για κάθε μανούλα που λατρεύει να περνάει χρόνο με το μωράκι της μέσα και έξω από το σπίτι. Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, ήμασταν σε ένα εστιατόριο και χρειάστηκε να τον αλλάξω. Έβγαλα τη φορητή αλλαξιέρα, την έβαλα στο κάθισμα δίπλα μου – ανάμεσα σε μένα και τη φίλη μου για να μην φαινόμαστε πολύ – και ξεκίνησα την αλλαγή της πάνας».

Αν και, όπως λέει, είναι κάτι που είχε κάνει πολλές φορές χωρίς προβλήματα, αυτή τη φορά την πλησίασε ένας άντρας και εκδήλωσε τη διαφωνία του με επιθετικό τρόπο.

«Με ρώτησε σε έντονο ύφος τι νομίζω ότι κάνω», λέει η μαμά, «και μου είπε ότι δεν έχω το δικαίωμα να αλλάξω την πάνα του παιδιού μου εκεί μέσα επειδή είναι εστιατόριο και αυτό που κάνω είναι απρεπές, αηδιαστικό και ανθυγιεινό».

Η μαμά έμεινε εμβρόντητη με την επίθεση που δέχτηκε απ’ τον άγνωστο άντρα, ο οποίος συνέχισε ώσπου κάποιος από την παρέα της του είπε ευγενικά ότι είχε πει αρκετά και έπρεπε να επιστρέψει στη θέση του.

«Ένιωσα πολύ προσβεβλημένη», συνεχίζει η μαμά, «όμως το πρόβλημα δεν το είχα εγώ, αλλά εκείνος. Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω το παιδί μου σε ειδικό χώρο, αλλά όποτε το προσπάθησα οι συνθήκες δεν ήταν αυτές που πρέπει, ήταν όλα φθαρμένα και βρώμικα. Δεν είναι μέρη που μπορείς να ακουμπήσεις ένα βρέφος και μάλιστα για να το ξεγυμνώσεις και να το αλλάξεις».

Στην συνέχεια τόνισε πως είναι καλά εξοπλισμένη και προσπαθεί πάντα να κάνει τις αλλαγές διακριτικά, ακριβώς επειδή σέβεται τους γύρω της. Και πως, φυσικά, έχει δει πολλές μαμάδες να κάνουν το ίδιο και τις καταλαβαίνει κι ας ψάχνουν κάποιοι σαν αυτόν τον "κύριο" ευκαιρίες να φανούν ανώτεροι και πιο «πολιτισμένοι».

Πηγή: kidspot.com.au

v