22χρονη δωρίζει τα ωάρια της: «δίνω χαρά σε ζευγάρια που λαχταρούν ένα παιδί»

22χρονη δωρίζει τα ωάρια της: «δίνω χαρά σε ζευγάρια που λαχταρούν ένα παιδί»

Η Emma Winstanley μεγάλωσε ακούγοντας ιστορίες για μέλη της οικογένειας και μεγαλύτερους φίλους που δυσκολεύονταν να συλλάβουν και βίωσαν πολλαπλές αποβολές.

Έτσι, η 22χρονη αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει κάτι για να βοηθήσει τα ζευγάρια που λαχταρούν ένα παιδί και τον περασμένο Νοέμβριο δώρισε πρώτη φορά τα ωάρια της - μια διαδικασία που σκοπεύει να επαναλάβει και φέτος. 

«Είμαι μόλις 22 και δεν έχω σχέση, οπότε δεν βιάζομαι να κάνω παιδιά», ανέφερε η νεαρή κοπέλα. «Νιώθω σαν να πηγαίνουν χαμένα τα ωάριά μου αν δεν τα δίνω και φέτος τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσω εκ νέου την διαδικασία. Το βλέπω σαν να δίνω αίμα για να σώσω μια ανθρώπινη ζωή» είπε και συμπλήρωσε: «είναι λυπηρό που ορισμένες γυναίκες που λαχταρούν να κάνουν παιδιά δεν μπορούν και ήθελα να κάνω κάτι για να τις βοηθήσω. Είναι μια απόφαση που πήρα όταν έγινα 18 ετών».

Η οικογένεια και οι φίλοι της στηρίζουν την απόφασή της, αν και η μητέρα της αρχικά ανησυχούσε μήπως αυτό επηρεάσει την γονιμότητά της. Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι δεν είχε μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, ήταν πραγματικά περήφανη για την κόρη της. 

Ωστόσο, δεν έλειψαν κι εκείνοι που δεν ενέκριναν την επιλογή της. «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αρνητικοί και μου λένε ότι τώρα είμαι μητέρα αλλά δεν συμφωνώ μαζί τους. Είμαι απλώς δωρητής. Η πραγματική οικογένεια ενός μωρού είναι οι άνθρωποι που το μεγαλώνουν» δήλωσε. 

Τον Νοέμβριο, οι γιατροί συνέλεξαν με επιτυχία 46 ωάρια από την Emma ενώ η ίδια ενθαρρύνει και άλλες νεαρές γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. «Αρκετά κορίτσια της ηλικίας μου με ρωτούν αν πρέπει να κάνουν ότι κι εγώ. Τις συμβούλεψα να κάνουν τη δική τους έρευνα και να απευθυνθούν σε κλινικής γονιμοποίησης. Η επιλογή είναι καθαρά δική τους. Εγώ, πάντως, δεν μετανιώνω για τη δική μου». 

Πηγή: metro.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v