Μαμά περιγράφει πώς είναι να γεννάς 3δυμα: «άξιζαν και οι 36 ώρες πόνου!»

Μαμά περιγράφει πώς είναι να γεννάς 3δυμα: «άξιζαν και οι 36 ώρες πόνου!»

Η Michella, από την Κοπεγχάγη της Δανίας, γέννησε πριν λίγες μέρες τα 3διμα αγοράκια της με καισαρική τομή, όταν ήταν λίγο πάνω από την 35η εβδομάδα της κύησης. Η νέα μαμά είχε ήδη δύο κόρες όταν έμεινε για τρίτη φορά έγκυος και δεν δίστασε να μοιραστεί με τους 260.000 ακολούθους της στο Instagram το υπέροχο (αλλά και δύσκολο) ταξίδι του να κυοφορείς τρίδυμα.

«Η γέννηση των τριδύμων ήταν οι 36 πιο άγριες ώρες της ζωής μου»

Η influencer είπε ότι θα ήθελε να «κουλουριαστεί σε μια γωνία και να κλάψει για το πόσο αδιανόητο της φαινόταν όλο αυτό». Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το βράδυ πριν γεννήσει τα τρίδυμά της, το οποίο έχει συγκεντρώσει χιλιάδες likes και σχόλια, παραδέχτηκε ότι «φοβόταν τρελά».

Όπως είπε: «Αισθάνομαι τόσο εξωπραγματικό το να ετοιμάζομαι να υποδεχτώ τρία μωρά και νιώθω πως δεν μπορώ να το αντέξω όλο αυτό. Απλώς δεν μπορώ να το φανταστώ. Κάνω άσχημες σκέψεις. Μπορώ να το κάνω; Θα τα καταφέρουν; Αλλά ευτυχώς, ξέρω ότι το μόνο πράγμα που έχει σημασία για μένα είναι πως αύριο θα γεννηθούν τα μωρά μου. Και πάνω σε αυτό, μπορώ να πω ότι τα καταφέραμε. Τα κράτησα πάνω από 35 εβδομάδες. Και πλέον δεν μπορούμε πραγματικά να κάνουμε περισσότερα από το να ελπίζουμε για το καλύτερο».

Αποκάλυψε, επίσης, πως οι γιατροί της είχαν ανακαλύψει πως είχε συσσωρευτεί αίμα στη μήτρα της, το οποίο το σώμα της δεν μπορούσε να αποβάλει – αυξάνοντας τον κίνδυνο φλεγμονής και πως σχεδιάζει τώρα να υποβληθεί σε διαδικασία απόξεσης.

Αφού καλωσόρισε τα τρίδυμά της, η influencer χαρακτήρισε τη γέννηση ως τις «πιο άγριες 36 ώρες» της ζωής της. «Πονάω τρομακτικά» έγραψε. «και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου έξω από αυτό τον εφιάλτη. Ευτυχώς, βοηθάει το να ξαπλώνεις με τρία αξιολάτρευτα αγόρια στο στήθος σου. Ναι, είχα ήδη τη χαρά να τα έχω όλα μαζί – και ήταν κάτι μαγικό».

Στο τέλος, η Michella είπε ότι όλα «άξιζαν τον κόπο» και η καρδιά της «κοντεύει να σπάσει από ευτυχία και αγάπη» για τα τρίδυμά της. «Υπάρχει ένα κενό στην κοιλιά μου, αλλά η καρδιά μου και τα χέρια μου δεν ήταν ποτέ τόσο γεμάτα αγάπη και ευτυχία» έγραψε στο Instagram. «Τα αγόρια μου είναι καταπληκτικά. Έτσι απλά μπορώ να το συνοψίσω. Είναι ήρεμα και είμαστε τελείως ερωτευμένοι». 

«Η καισαρική τομή είναι ενοχλητική»

Σε ανάρτηση που κοινοποίησε 10 ημέρες μετά τον τοκετό, η Michella μίλησε για το σώμα της μετά τη γέννα και παραδέχτηκε ότι παρόλο που η κοιλιά της έχει «μικρύνει σημαντικά», εξακολουθεί να νιώθει πολύ άβολα. «Έχει ήδη μικρύνει σημαντικά – αλλά είναι βαριά και απίστευτα επώδυνη» εξήγησε. «Η καισαρική τομή δεν είναι ενοχλητική – εκτός κι αν χρειαστεί να βήξω, να φτερνιστώ ή (Θεός φυλάξει) να κάνω εμετό. Αλλά τα έντερά μου κυλούν στην μεγάλη αυτή κοιλιά, κάτι που είναι άβολο και πονάει. Η μήτρα μου βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και είναι εξαιρετικά ευαίσθητη – το παραμικρό άγγιγμα με ενοχλεί. Και τις τελευταίες ημέρες, το στομάχι μου μοιάζει με ένα μεγάλο μαύρο σημάδι. Πονάω ακόμη και όταν αναπνέω».

Πώς είναι να μεγαλώνει 5 παιδιά;

Μίλησε επίσης για τους αγώνες ανατροφής πέντε παιδιών ταυτόχρονα. «Ω, δε φαντάζεστε πόσο έκλαψα, πόσο διχασμένη ένιωσα, πόσο κουρασμένη και πόσο έχω παραδοθεί τις τελευταίες ημέρες» μοιράστηκε στο Instagram. «Είναι απερίγραπτα δύσκολο να έχεις δύο τρίχρονα και τρία πρόωρα μωρά. Πολύ πιο δύσκολο από ό,τι είχα φανταστεί.

Οι κόρες μου είναι θυμωμένες, βαριούνται απίστευτα και απλά απείθαρχες και αγενείς. Τους λείπουμε και σίγουρα νιώθουν απογοητευμένες σε κάποια βαθμό. Και είναι απολύτως κατανοητό. Έτσι, είμαι διχασμένη ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικά ζευγάρια παιδιών και δύο διαφορετικές ανάγκες. Θέλω να πάω σπίτι στα κορίτσια μου, να τους δώσω αγάπη και ασφάλεια. Αλλά θέλω να δώσω και στα αγόρια μου το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή και στον εαυτό μου το καλύτερο ξεκίνημα στον θηλασμό. Αυτά δεν μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα».

Πηγή: iefimerida.gr

v