Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του 5χρονου που εγκλωβίστηκε σε πηγάδι

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του 5χρονου που εγκλωβίστηκε σε πηγάδι

Νεκρό ανασύρθηκε ένα πεντάχρονο αγοράκι το βράδυ του Σαββάτου, το οποίο είχε παγιδευτεί σε πηγάδι στο Μαρόκο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 5χρονος Ραγιάν Αουράμ έπεσε στο πηγάδι στο χωριό του στους λόφους του Τσεφτσαουέν, στο οποίο έμεινε παγιδευμένο επί πέντε μέρες. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του κράτησε πάνω από τέσσερα 24ωρα και συγκέντρωσε παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Παρά τις υπερπροσπάθειες των διασωστών, οι οποίοι άνοιξαν τούνελ για να φτάσουν στον θύλακα όπου βρισκόταν το αγόρι, διαπιστώθηκε πως τo παιδί έχασε τη ζωή του προτού καταφέρουν να φτάσουν στο σημείο στο οποίο βρισκόταν. 

Το χωριό διαθέτει πολλά βαθιά πηγάδια που παρέχουν άρδευση για την καλλιέργεια κάνναβης που αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος για πολλούς στην συγκεκριμένη περιοχή.

Οι γονείς του αγοριού άκουσαν τη φωνή του και τον εντόπισαν στο πηγάδι με τη βοήθεια ενός φακού, σύμφωνα με το Morocco World News. «Είναι το πηγάδι μου και το έφτιαχνα ενώ ο Ραγιάν ήταν δίπλα μου», δήλωσε ο πατέρας στο τοπικό δίκτυο Le360 πριν το παιδί ανασυρθεί. 

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στους γονείς του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι, ενώ ο άδικος χαμός του μικρού αγοριού προκάλεσε βαθιά θλίψη σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πηγή: Protagon.gr

v