Πήρα Norlevo για να αποφύγω μια εγκυμοσύνη και λίγες μέρες μετά έχω αιμορραγία. Μήπως είμαι έγκυος;

Πήρα Norlevo για να αποφύγω μια εγκυμοσύνη και λίγες μέρες μετά έχω αιμορραγία. Μήπως είμαι έγκυος;

Ερώτηση:
Γεια σας. Είμαι 20 χρόνων και πριν 2 εβδομάδες περίπου είχα μια επαφή με κάποιον. Με κοίταξε περίεργα και τον ρώτησα αν τελείωσε μέσα μου. Είπε είμαι 100% σίγουρος πως όχι, αλλά μετά μου το κατέβασε στο 80%. Για να είμαι σίγουρη πήγα και πήρα ένα Norlevo. Πριν από 3 μέρες άρχισα να έχω αίμα, αλλά η περίοδος μου έρχεται σε 6 μέρες και είμαι σίγουρη πως δεν ήρθε τώρα. Τη μία έχω αρκετό αίμα και την άλλη σταγόνες, και διαβάζω στο Google για εγκυμοσύνη και φοβάμαι πολύ. Βοηθήστε με, παρακαλώ.
Απάντηση:

Η επείγουσα αντισύλληψη που πήρατε δημιουργεί συνθήκες μικρής αιμορραγίας ώστε να αποφευχθεί η εγκυμοσύνη. Αν ανησυχείτε κάντε μια εξέταση β-χοριακής στο αίμα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v