Ο γιος μας σώθηκε την τελευταία στιγμή - όλα ξεκίνησαν από έναν πονοκέφαλο

Ο γιος μας σώθηκε την τελευταία στιγμή - όλα ξεκίνησαν από έναν πονοκέφαλο

Ήταν ένα νωχελικό απόγευμα Κυριακής και τα τρία αγόρια μας έκαναν τραμπολίνο στην αυλή του σπιτιού μας» λέει μια μαμά από την Αυστραλία που παραλίγο να χάσει τον 11χρονο γιο της από την μια στιγμή στην άλλη.

«Ο σύζυγός μου κι εγώ παρακολουθούσαμε τα αγόρια μας να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους, χαρούμενοι που περνούσαμε ποιοτικό χρόνο σαν οικογένεια. Δεν πέρασε πολύ ώρα και ο 11χρονος γιος μας, ο Lochie, παράτησε το τραμπολίνο και παραπονέθηκε ότι πονάει το κεφάλι του. Στην αρχή δεν δώσαμε μεγάλη σημασία, σκεπτόμενοι πως είναι ένας απλός πονοκέφαλος. Ωστόσο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε γρήγορα. Λίγο αργότερα ο Lochie έπεσε στο πάτωμα και άρχισε να κλαίει με λυγμούς, κρατώντας το κεφάλι.

Μόλις είχα ειδοποιήσει το 166 κι ο Lochie άρχισε να αναπνέει με δυσκολία μέχρι που έπεσε αναίσθητος. Ευτυχώς ήξερα πρώτες βοήθειας και με γρήγορες κινήσεις τον επανέφερα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, οι παλμοί του είχαν επιστρέψει στο φυσιολογικό ενώ ακούσαμε το νοσοκομειακό ελικόπτερο να καταφθάνει. Ένιωσα μεγάλη ανακούφιση. 

Λίγο αργότερα, βρισκόταν στο πιο κοντινό νοσοκομείο και μάθαμε από τους γιατρούς ότι αυτό που ξεκίνησε ως απλός πονοκέφαλος, κατέληξε να είναι ένα ξαφνικό εγκεφαλικό ανεύρυσμα. Αν δεν είχαμε λειτουργήσει τόσο άμεσα, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά. Θα είχε πάθει εγκεφαλική αιμορραγία η οποία είτε θα του προκαλούσε μόνιμη βλάβη στα νεύρα ή στον εγκέφαλο, ή ακόμα χειρότερα, θα τον χάναμε για πάντα» προσθέτει η μητέρα του 11χρονου Lochie. 

Σήμερα, το αγοράκι είναι καλά και η περιπέτεια που πέρασε είχε αίσιο τέλος. Ωστόσο, η μητέρα του επισημαίνει πως αυτό που τον έσωσε ήταν τα γρήγορα αντανακλαστικά της οικογένειας και η άμεση ανταπόκριση των γιατρών και των νοσοκόμων. Αν είχαν σκεφτεί πως ήταν απλώς ένας έντονος πονοκέφαλος και άφηναν να περάσει ένα 24ωρο για να δουν πώς θα εξελιχθεί, ο Lochie ίσως και να μην ζούσε. 

Γι΄αυτό και θέλει να υπενθυμίσει σε όλους τους γονείς ότι πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε επαγρύπνηση. «Ένα απλό σύμπτωμα ίσως κρύβει κάτι πολύ πιο επικίνδυνο και δεν πρέπει να το υποβαθμίζουμε» καταλήγει. 

Πηγή: kidspot.com.au

v