Αισθάνομαι πως τα δίδυμα μωρά μου μισούν το ένα το άλλο…

Αισθάνομαι πως τα δίδυμα μωρά μου μισούν το ένα το άλλο…
Ερώτηση:
Έχω δίδυμα αγόρια 9 μηνών. Όταν ο δεύτερος πλησιάσει και αγγίξει τον πρώτο, εκείνος κλαίει και ουρλιάζει! Γενικά, δεν έχουν αυτό το δέσιμο των δίδυμων. Παρόλο που είναι μωρά, φέρομαι και στους δυο το ίδιο. Τα μεγαλώνω μόνη μου και έχω απελπιστεί.  Αισθάνομαι πως μισεί ο ένας τον άλλον!
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Θερμά συγχαρητήρια για τα υπέροχα μωρά σας! Η βρεφική ηλικία είναι μια υπέροχη και απαιτητική φάση. Είστε αξία θαυμασμού για όλα εκείνα που κάνετε στην καθημερινότητά σας, ώστε να φροντίσετε τα μωρά σας. Και μέσα σε αυτήν τη γεμάτη μέρα έχετε ήδη έγνοια για τις σχέσεις τους!

Η σχέση αλλά και η αλληλεπίδραση μεταξύ των μωρών σας, αλλά και με εσάς, αλλάζει διαρκώς. Αυτό συμβαίνει διότι η ανάπτυξη προχωρά, η ωρίμανση εξελίσσεται, τα δεδομένα κάθε μέρα τροποποιούνται. Οι σχέσεις σας μέσα στην οικογένεια σας λειτουργούν ως εργαστήριο. Ένα εργαστήριο λοιπόν μέσα στο οποίο γίνονται δοκιμές, επεξεργασία και κάποιες φορές και μικρές εκρήξεις. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ασφάλειας μαθαίνετε όλοι ξανά, κι εσείς μαθαίνετε στα παιδιά σας πολύτιμα διδάγματα για τις ανθρώπινες σχέσεις και τη ζωή!

Μην ανησυχείτε λοιπόν, όλα τα θέματα που αφορούν τα παιδιά σας είναι σε τροχιά εξέλιξης κι εσείς κρατάτε το τιμόνι. Με αγάπη και σταθερότητα θα οδηγήσετε εκεί που επιθυμείτε!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v