Αγοράκι 1 έτους κατάπιε μπαταρία και πέθανε - του άνοιξε τρύπα στην καρδιά!

Αγοράκι 1 έτους κατάπιε μπαταρία και πέθανε - του άνοιξε τρύπα στην καρδιά!

Ένα μωράκι μόλις 1 έτους έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο, όταν κατάπιε μπαταρία πλακέ από το λούτρινο παιχνίδι με το οποίο έπαιζε. Οι συντετριμμένοι γονείς του μοιράστηκαν την ιστορία τους για να προειδοποιήσουν όσους μεγαλώνουν παιδιά και ζητούν να αλλάξει ο νόμος, ώστε να σταματήσουν να πωλούνται τέτοιου είδους μπαταρίες.

Οι γονείς του αγοριού, Christine McDonald, 32 ετών, και Hugh McMahon, 29 ετών, είπαν ότι το παιδί τους μελάνιασε, όταν κατάπιε την αλκαλική μπαταρία LR44 από το αρκουδάκι του, η οποία κόλλησε στο λαιμό του. 

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 24 Δεκεμβρίου, όπου ο μικρός Hughie έλαβε οξυγόνο. Στη συνέχεια όμως νοσηλεύτηκε σε ειδική μονάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth της Γλασκώβης, όπου διαπιστώθηκε ότι το αίμα του είχε γίνει «όξινο» και δεν έπηζε.

Αργότερα, διαπιστώθηκε ότι η μπαταρία είχε κάνει μια τρύπα στην καρδιά του σε μέγεθος νομίσματος. Οι γιατροί είπαν στους άτυχους γονείς, ότι τα μηχανήματα ήταν τα μοναδικά που τον κρατούσαν στη ζωή και έτσι έπρεπε να πάρουν την οδυνηρή απόφαση να τον αποσυνδέσουν.

Η μητέρα του δήλωσε: «Κανείς δεν μας προειδοποίησε για τις μπαταρίες. Ανησυχούσα περισσότερο για τη χλωρίνη, την πτώση από τις σκάλες και τα χτυπήματα στα κεφάλια. Ζούμε μια κόλαση. Ένιωσα το αγόρι μου να φεύγει. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω τόσο πόνο».

Συνέχισε λέγοντας «Ο γιατρός ήρθε με δύο νοσοκόμες. Μπορούσα να καταλάβω ότι έκλαιγαν. Μας είπαν ότι είχε καταπιεί μια μπαταρία. Είχε σφηνωθεί στον οισοφάγο του και είχε ανοίξει μια τρύπα στην καρδιά του. Είχαν δει κάτι τέτοιο μόνο μια φορά στο παρελθόν. Τους είπα ότι έπρεπε να μου πουν την αλήθεια.

Οι οδηγίες όσον αφορά το παιχνίδι λένε ότι η θήκη της μπαταρίας έχει μια βίδα η οποία υποτίθεται ότι κρατάει το πάνω μέρος στη θέση του, εκτός κι αν λυθεί με κατσαβίδι. Περιέχουν επίσης την προειδοποίηση: «Η κατάποση μιας μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει εσωτερικά χημικά εγκαύματα σε μόλις δύο ώρες και να οδηγήσει σε θάνατο».

Οι γονείς του Hughie θέλουν τώρα να αλλάξει ο νόμος ώστε να σταματήσει η πώληση των μικροσκοπικών μπαταριών. «Κατέστρεψαν τη ζωή μας και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι κανείς άλλος δεν θα περάσει ό,τι περάσαμε εμείς».

Η τοπική βουλευτής του SNP Clare Adam υποστήριξε το ζευγάρι και δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα στο Κοινοβούλιο.

Πηγή: dailymail.co.uk

v