Το μόνο δώρο που θέλω του Αγίου Βαλεντίνου είναι να κοιμηθώ νωρίς το βράδυ!

Το μόνο δώρο που θέλω του Αγίου Βαλεντίνου είναι να κοιμηθώ νωρίς το βράδυ!

Σήμερα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, πολλά ζευγάρια έχουν κανονίσει να αφήσουν τα παιδιά για να περάσουν ένα ρομαντικό βράδυ μαζί. Κάποιοι, μάλιστα, έχουν ήδη ξοδέψει χρόνο και χρήμα για να πάρουν στην/στον αγαπημένο τους ένα ξεχωριστό δώρο, βρίσκοντας την ευκαιρία να εκφράσουν την αγάπη και τον έρωτά τους που παραμένει ζωντανός.

Ωστόσο, μετά από μια δύσκολη διετία και την καθημερινότητά μας να είναι εξαντλητική, κάποιες μαμάδες δεν θέλουν ούτε λουλούδια, ούτε κοσμήματα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Το μόνο που ζητάνε, είναι να αφήσουν πίσω τους τις έγνοιες και τις υποχρεώσεις και να ξεκουραστούν - όπως ακριβώς και η φίλη που μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Το μόνο που θέλω σήμερα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, είναι να πέσω στο κρεβάτι μου από τις 7… Χρειάζομαι ένα βράδυ που δεν θα κυνηγάω τα παιδιά να τελειώσουν τα μαθήματά τους, να φτιάξουν την τσάντα τους, να φάνε όλο τους το φαγητό και να βάλουν πιτζάμες. Δεν θα πρέπει να πλύνω τα πιάτα αργά το βράδυ, όταν όλοι είναι στα κρεβάτια τους, ούτε να συμμαζέψω τα πεταμένα παιχνίδια απ’ το σαλόνι ενώ τα μάτια μου κλείνουν απ’ την κούραση. 

Δεν χρειάζομαι ρομαντικά ραντεβού και συζητήσεις υπό το φως των κεριών, ούτε βόλτες με το αυτοκίνητο μέσα στη νύχτα. Για να τα απολαύσεις όλα αυτά πρέπει να είσαι ξεκούραστος κι εγώ, αγαπητέ μου σύζυγε, ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΗ!

Γι' αυτό, αν θες να μου κάνεις ένα δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, άσε με να κοιμηθώ νωρίς. Βάλε με στο κρεβάτι μας, σκέπασέ με, φίλησέ με και φεύγοντας κλείσε και την πόρτα… 

Έπειτα, φρόντισε να βουρτσίσουν καλά τα δόντια τους τα παιδιά και να πάνε για ύπνο στην ώρα τους. Πλύνε τα πιάτα, μάζεψε το σπίτι, μαγείρεψε για αύριο και φρόντισε να βάλεις ξυπνητήρι. 

Αν θες να μου κάνεις ένα δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μην με ξυπνήσεις το πρωί να ετοιμάσω πρωινό και να πάω τα παιδιά σχολείο. Κάντα όλα μόνος σου, εν ανάγκη πάρε άδεια, και άσε με να κοιμηθώ όσο θέλω!

Αν μ’ αγαπάς όπως λες, δείξτο μου με πράξεις. Δώσε μου ένα ρεπό απ’ την καθημερινότητα και άσε με να θυμηθώ την προ παιδιών ζωή μου, όταν το μόνο που είχα να σκεφτώ ήταν ο εαυτός μου. Μην μου μιλήσεις για υποχρεώσεις και λογαριασμούς, ούτε να με ρωτήσεις πού είναι τα παπούτσια του παιδιού. 

Αν θες να μου κάνεις ένα δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ξέχνα τα ακριβά κοσμήματα και τα σέξι εσώρουχα. Δεν θέλω δείπνο σε ακριβό εστιατόριο ή βόλτα στην ακροθαλασσιά. Αντίθετα, θέλω να βάλω τις πιο άνετες πιτζάμες μου, να πάρω αγκαλιά το τηλεκοντρόλ και να χαζέψω στην τηλεόραση μέχρι να με πάρει ο ύπνος. 

Αν θες να μ’ ευχαριστήσεις στ’ αλήθεια, μην με ξυπνήσεις παρά μόνο αν γίνει σεισμός.

Με λίγα λόγια, άσε με να κοιμηθώ και βγάλτα πέρα μόνος σου». 

v