Δολοφονία 7χρονου στην Κυψέλη: σοκάρουν οι καταθέσεις των παιδοκτόνων

Δολοφονία 7χρονου στην Κυψέλη: σοκάρουν οι καταθέσεις των παιδοκτόνων

Το κατώφλι της 12ης τακτικής ανακρίτριας αναμένεται να περάσει το πρωί της Τρίτης η μητέρα του 7χρονου Ανδρέα με τον 33χρονο σύντροφό της με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού. Το ζευγάρι φέρεται να σκότωσε τον 7χρονο γιο της γυναίκας μεταξύ 10 και 12 Ιανουαρίου 2017 και να έκρυψαν τη σορό του σε αυτοσχέδια λάρνακα και στη συνέχεια τα οστά του σε εργαλειοθήκη στο σπίτι που έμεναν στην Κυψέλη.

Η αποκάλυψη του άγριου εγκλήματος έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και οι κρυφές πτυχές της ζωής του αγοριού που έρχονται στην επιφάνεια σοκάρουν, καθώς όπως φαίνεται ζούσε σε ένα μαρτυρικό περιβάλλον, θύμα συχνών κακοποιήσεων μέχρις ότου επήλθε ο θάνατός του με αυτόν τον φρικτό τρόπο.

Όλα ξεκίνησαν το 2015 όταν η 29χρονη σήμερα μητέρα εγκαταλείφθηκε από τον επίσης Πολωνό σύζυγο της ο οποίος έφυγε για την πατρίδα του αφήνοντας πίσω τα δυο του παιδιά. Το 5χρονο τότε αγοράκι και την 7χρονη αδελφή του. 

Η μητέρα γνώρισε τον επίσης Πολωνό σημερινό σύντροφό της ο οποίος, όπως παραδέχθηκε στην Αστυνομία, χρησιμοποιούσε σκληρές και απάνθρωπες μεθόδους για να τιμωρεί τα παιδιά όταν δεν ήταν φρόνιμα ή δεν πειθαρχούσαν στις εντολές του όπως ξύλο, ορθοστασία, ασιτία.

Το 2018, το κοριτσάκι πήγε στο σχολείο άγρια κακοποιημένο με αποτέλεσμα οι δάσκαλοι να ενημερώσουν την εισαγγελία ανηλίκων, και το παιδί να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Το χρονικό της παιδοκτονίας

«Θα το εξαφανίσω εγώ». Αυτά τα λόγια φέρεται να είπε ο Πολωνός στην 29χρονη , πέντε χρόνια πριν , όταν το παιδί βρήκε ασφυκτικό θάνατο, από τα χέρια του, στο δώμα- κολαστήριο της οδού Σκιάθου 5, στην Κυψέλη.

Όπως ομολόγησε, είχε βάλει τιμωρία το 7χρονο αγοράκι . Το είχε όρθιο και νηστικό , με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το παιδί να αρχίσει να διαμαρτύρεται. Τότε ήταν που έβαλε στο προσωπάκι του μονωτική ταινία με αποτέλεσμα το παιδί λίγο αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Έπειτα, κατασκεύασε μια τσιμεντένια λάρνακα και τοποθέτησε το άψυχο κορμάκι του παιδιού. Το απίστευτο δε, είναι ότι όταν άλλαξαν σπίτι, τοποθέτησε τα οστά του παιδιού σε μια εργαλειοθήκη και τα κουβαλούσε μαζί του όταν πήγαινε για δουλειά. 

Σοκάρει η ομολογία του παιδοκτόνου

«Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες» ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ο 33χρονος Πολωνός που κατηγορείται για τη δολοφονία 7χρονου αγοριού, μαζί με την Ελληνίδα μητέρα του παιδιού, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ.

«Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο "τάφο" με τούβλα στο δώμα. Όταν αργότερα μας έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ατάραχος.

Από την πλευρά της, η 29χρονη μητέρα του άτυχου αγοριού, η οποία οδηγήθηκε, τελικά, στον εισαγγελέα, αρχικά ομολόγησε, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε, ότι δεν ήταν μπροστά στη δολοφονία του παιδιού της και δεν είχε καμία συμμετοχή στην φρικιαστική αυτή εγκληματική πράξη. «Λέει ψέματα η μητέρα. Ήταν παρούσα τη στιγμή που το παιδί της έχανε τη ζωή του από ασφυξία που της προκάλεσε ο 33χρονος», επισημαίνουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ οι ίδιες αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μητέρα φέρεται τελικά να ομολόγησε στους Αστυνομικούς πως σκότωσε μαζί με τον 33χρονο τον 7χρονο Ανδρέα το 2017, φράζοντας του την αναπνοή με μονωτική ταινία επειδή γκρίνιαζε για σκληρή τιμωρία που του είχαν επιβάλει.

Ο βιολογικός πατέρας του 7χρονου ξεσπά από την Πολωνία

Ο βιολογικός πατέρας του 7χρονου, ο οποίος είναι επίσης Πολωνός, έφυγε από τη χώρα μας πριν από επτά χρόνια και πίστευε ότι άφηνε τα παιδιά του σε καλά χέρια καθώς θεωρούσε την πρώην γυναίκα του «καλή μητέρα». Ο ίδιος, περίμενε να ξαναδεί τα παιδιά του ενώ δεν γνώριζε ότι την κόρη του την έχει αναλάβει ανάδοχη οικογένεια.

Από νοσοκομείο της Πολωνίας όπου νοσηλεύεται με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ζητά τη σκληρή τιμωρία των δολοφόνων, ενώ με την πρώτη ευκαιρία θα ταξιδέψει στην Ελλάδα.

«Άφησα τα παιδιά με τη μητέρα τους. Ήταν πολύ καλή μητέρα, τα πρόσεχε, τα φρόντιζε, πήγαιναν σχολείο. Δεν ξέρω τι συνέβη. Της είχα στείλει μηνύματα στο Facebook και στο Instagram, αλλά δε μου είχε απαντήσει», είπε μέσα από το ψυχιατρείο, όπου νοσηλεύεται. «Θέλω να γυρίσω και να σκοτώσω αυτόν που έκανε αυτό το κακό στο παιδί μου», συμπλήρωσε.

Πηγή: iefimerida.gr

v