Έγκυος επέζησε από Covid, έμφραγμα και 3 εγκεφαλικά!

Έγκυος επέζησε από Covid, έμφραγμα και 3 εγκεφαλικά!

Μια έγκυος μητέρα πέντε παιδιών πέρασε περισσότερους από τέσσερις μήνες στο νοσοκομείο, αφού διαγνώστηκε με κορονοϊό. Μετά την περιπέτεια της, η μαμά και ο νεογέννητο αγοράκι της είναι στο σπίτι τους υγιείς, ενώ οι γιατροί της ανέφεραν πως η 28χρονη ζει από θαύμα!

Στα τέλη Ιουλίου, η Diana Crouch βρισκόταν στο Λας Βέγκας γιορτάζοντας την επέτειό της με τον άντρα της. Κατά την επιστροφή τους, ένιωσε έντονο πονοκέφαλο και εξάντληση και επισκέφθηκε τον γυναικολόγο της. Η 28χρονη, η οποία ήταν ανεμβολίαστη, είχε νοσήσει ήδη από κορονοϊό και δεν περίμενε πως ο λόγος της αδιαθεσίας της ήταν αυτός. «Δεν πίστευα ότι είχα ξανακολλήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Στη συγκεκριμένη φάση της εγκυμοσύνης η κούραση είναι συνηθισμένη οπότε δεν πήγε εκεί το μυαλό μου». 

Μετά την επίσκεψη στον γυναικολόγο της, ο οποίος απέδωσε τα συμπτώματα σε αφυδάτωση από τις πρωινές ναυτίες, η 28χρονη μητέρα ανέβασε πυρετό και έκανε ένα τεστ το οποίο βγήκε θετικό στον κορονοϊό. Στη συνέχεια, ένα τεστ οξυγόνου έδειξε τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια και η Diana μπήκε στο νοσοκομείο στις 6 Αυγούστου. 

Οι επόμενοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι για την 28χρονη. Τις πρώτες μέρες της χορηγούσαν οξυγόνο ενώ πολύ σύντομα χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες έπαθε τρία εγκεφαλικά και μία καρδιακή προσβολή.

Παρόλο που η υγεία της αρχικά έδειξε σημάδια βελτίωσης, στις αρχές Νοεμβρίου οι γιατροί άρχισαν να δείχνουν και πάλι ανήσυχοι. Ο στόχος τους ήταν να κρατήσουν τον μικρό Cameron στην κοιλιά της μαμάς του όσο περισσότερο μπορούσαν, αλλά στις 10 Νοεμβρίου, ενώ η Diana ήταν 31 εβδομάδων έγκυος, προχώρησαν σε έκτακτη καισαρική τομή για να διασφαλίσουν πως δεν θα κινδυνεύσει η υγεία της. 

Ο Cameron χρειάστηκε επίσης οξυγόνο και πέρασε τις τρεις πρώτες εβδομάδες της ζωής του στο νοσοκομείο. Δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν, επέστρεψε και η μητέρα του στο σπίτι και σταδιακά, μέρα με τη μέρα, άρχισε να ανακτά τις δυνάμεις της. Ωστόσο, δεν θα ξεχάσει ποτέ την περιπέτεια που πέρασε ενώ σήμερα, μετανιωμένη που δεν εμβολιάστηκε νωρίτερα, ενθαρρύνει όλον τον κόσμο να εμβολιαστεί.

«Ανησυχώ πολύ. Έχω τρομάξει. Ακόμη δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει στο σώμα μου. Δεν είναι αστείο. Δεν είναι κάτι καλό» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: today.com

v