Είχα επαφή την πρώτη μέρα της περιόδου. Μπορεί να έχω μείνει έγκυος;

Είχα επαφή την πρώτη μέρα της περιόδου. Μπορεί να έχω μείνει έγκυος;

Ερώτηση:
Είχα επαφή με προφύλαξη την πρώτη μέρα της περιόδου μου που έχω πολύ λίγο αίμα. Υπάρχει περίπτωση να έχω μείνει έγκυος; Δεν είμαστε σε σχέση και ξέρω ότι εκείνος δεν θέλει παιδί.
Απάντηση:

Οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος την πρώτη μέρα της περιόδου είναι ελάχιστες, οπότε δε νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείτε. Οι πιθανότητες αυξάνονται αν η επαφή γίνει ανάμεσα στην 9η και 20ή μέρα του κύκλου.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v