Mαμά αγκάλιασε πρώτη φορά το προωράκι της μετά από 1 μήνα!

Mαμά αγκάλιασε πρώτη φορά το προωράκι της μετά από 1 μήνα!

Οι γονείς ενός πρόωρου μωρού της Βρετανίας μίλησαν για τη χαρά τους αφού μετά από έναν ολόκληρο μήνα κράτησαν επιτέλους στην αγκαλιά τους! Η μικρή Hannah γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου και φέρεται να είναι το μικρότερο πρόωρο μωράκι που κατάφερε να ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Hannah γεννήθηκε με επείγουσα καισαρική τομή στις 25 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 312 γραμμάρια. Οι  γιατροί της έδιναν 20% πιθανότητες να επιβιώσει αλλά το μικροσκοπικό κοριτσάκι τα κατάφερε και σήμερα ζυγίζει 550 γραμμάρια. Σύντομα, μάλιστα, θα μεταφερθεί σε παιδιατρική κλινική κοντά στο σπίτι της. 

Οι γονείς της περνούν χρόνο μαζί της καθημερινά, της διαβάζουν παραμύθια, της αλλάζουν πάνα και πλέον η μικρή Hannah αναγνωρίζει τις φωνές τους. 

Οι ευχαριστημένοι γονείς της κατάφεραν να την ταΐσουν μέσω ενός σωλήνα - αν και ένας από τους πνεύμονές της έχει καταρρεύσει.

«Δεν είναι καλό μόνο για εκείνη, είναι καλό και για εμάς. Της αλλάζουμε πάνες αρκετά συχνά και είμαστε στο νοσοκομείο σχεδόν όλη μέρα» λέει η μητέρα της, συμπληρώνοντας πως η μικρή πάσχει από χρόνια πνευμονοπάθεια και υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί οξυγόνο όταν πάρει εξιτήριο. «Ωστόσο, μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει πολύ καλά και είμαστε αισιόδοξοι», πρόσθεσε. 

Ο μπαμπάς της νεογέννητης Hannah, πάλι, μιλά για τα κατορθώματά της εκφράζοντας την χαρά του κάθε φορά που είναι μαζί της. «Σίγουρα αναγνωρίζει τις φωνές μας όταν της μιλάμε γιατί κουνάει τα χέρια της. Όταν την έχουμε αγκαλιά χαλαρώνει και λατρεύει την επαφή μας. Εξάλλου, φαίνεται πως βελτιώνεται και η κατάσταση της υγείας της όταν βρίσκεται στην αγκαλιά μας και οι γιατροί μας είπαν πως πρέπει να την κρατάμε για περίπου 3,5 ώρες κάθε μέρα». 

Οι χαρούμενοι γονείς ανυπομονούν για τη στιγμή που το κοριτσάκι τους θα βγει από το νοσοκομείο και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προκειμένου να δουν την Hannah να μεγαλώνει και να γίνεται ένα υγιές και χαρούμενο παιδί.

Πηγή: mirror.co.uk

v