Καρκινοπαθής συγκέντρωσε 70.000 ευρώ για να σώσει παιδάκι με καρκίνο

Καρκινοπαθής συγκέντρωσε 70.000 ευρώ για να σώσει παιδάκι με καρκίνο

Ένας νεαρός άντρας από την Ουαλία που διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα τον Οκτώβριο του 2020, διάβασε την ιστορία του μικρού Jacob που πάσχει επίσης από καρκίνο και θέλησε να του κάνει ένα... δώρο ζωής!

Ο 19χρονος Rhys Langford από την Ουαλία, που έχασε πριν από λίγες μέρες την μάχη με τον καρκίνο, άφησε πίσω του μια δωρεάν 60.000 λιρών για την θεραπεία του μικρού Jacob, που ζει στην ίδια επαρχία μ' εκείνον.

Ο Rhys, διάβασε την ιστορία του μικρού Jacob στο ίντερνετ, και είπε στους γονείς του: «Αν δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει για μένα, θέλω να προσπαθήσω να βοηθήσω να σωθεί αυτό το μικρό αγόρι».

Ο Jacob είχε διαγνωστεί με νευροβλάστωμα το 2017, υποβλήθηκε σε θεραπεία η οποία ανακοινώθηκε πως πέτυχε το 2019. Δύο χρόνια αργότερα, όμως, τον περασμένο Δεκέμβριο, οι γονείς του ανακοίνωσαν πως εμφανίστηκε νέος όγκος στο συκώτι του, ο οποίος ήταν κακοήθης.

Ο Rhys, λίγο πριν φύγει από την ζωή, δώρισε χίλιες λίρες και κατάφερε χάρη στην εκστρατεία του να συγκεντρώσει άλλες εξήντα χιλιάδες, που θα δοθούν για την θεραπεία του Jacob, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψει στην Αμερική για πειραματική θεραπεία που δεν είναι διαθέσιμη στο NHS (το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας).

Η μητέρα του Rhys, Catherine Langford, έγραψε στο Facebook ότι ο γιος της πέθανε ειρηνικά στο σπίτι με την οικογένειά του γύρω του το απόγευμα της Τρίτης. «Ο πολεμιστής μου, ο ήρωάς μου, ο γιος μου, το μωρό μου, κατέθεσε τα όπλα. Άφησε το σπαθί του και πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του με όλη την οικογένειά του γύρω του. Είμαστε συντετριμμένοι. Η ζωή μου δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια».

Η σελίδα Jacob's Fight στο Facebook αποχαιρέτισε τον ευεργέτη του μικρού Jacob με ένα ποστ που έλεγε «πέτα ψηλά Rhys. Είμαστε όλοι περήφανοι και ευγνώμονες για αυτό που έκανες για τον Jacob μας».

Πηγή: in2life.gr 

v