Μπορεί να επηρεάσει η αντιβίωση το έμβρυο σε περίπτωση εγκυμοσύνης;

Μπορεί να επηρεάσει η αντιβίωση το έμβρυο σε περίπτωση εγκυμοσύνης;

Ερώτηση:
Καλημέρα και συγχαρητήρια για την δουλειά σας. Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου απαντήσετε στο εξής ερώτημα: Την ημέρα της ωορρηξίας ξεκίνησα να παίρνω την αντιβίωση vibramycin 100mg 2 φορές την ημέρα και xefo rapid 1 φορά. Η θεραπεία είναι για 7 ημέρες. Πείτε μου σας παρακαλώ, υπάρχει περίπτωση να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εάν έχει πραγματοποιηθεί σύλληψη; Εκτιμώ την γνώμη σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση:

Οποιοδήποτε φάρμακο και να πάρετε όταν έχει εγκατασταθεί το έμβρυο στη μήτρα, δηλαδή εφτά μέρες μετά την Ωοληψία, μπορεί να επηρεάσει. Αυτά που περιγράφετε και ο τρόπος που τα πήρατε πιθανότατα δεν θα έχουνε κάποια αρνητική επίδραση, αλλά κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί 100%.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v