Νέοι γονείς: πώς να ψωνίσετε έξυπνα και οικονομικά ό,τι χρειάζεται το μωρό σας

Νέοι γονείς: πώς να ψωνίσετε έξυπνα και οικονομικά ό,τι χρειάζεται το μωρό σας

Το να γίνεσαι γονιός για πρώτη φορά είναι υπέροχο, αλλά ταυτόχρονα αγχωτικό. Ακόμα κι αν νομίζεις ότι είναι όλα υπό έλεγχο και ότι έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα για τις επερχόμενες αλλαγές, έρχεσαι καθημερινά αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες προκλήσεις που αφορούν τόσο τη φροντίδα του μωρού, όσο και τα νέα έξοδα που προκύπτουν.

Τα παιδιά δεν έρχονται με οδηγίες χρήσης και συχνά βρισκόμαστε προ εκπλήξεων σχετικά με την ανατροφή και την φροντίδα τους. Τουλάχιστον, όμως, για τα έξοδά τους, υπάρχουν «χρυσοί» κανόνες που αν τους ακολουθήσετε θα βγείτε κερδισμένοι χωρίς να λείψει τίποτα στο μωρό σας.

Συμφωνήστε σ' ένα συγκεκριμένο budget στην αρχή κάθε μήνα

Στην αγορά υπάρχει πληθώρα προϊόντων για νέες μαμάδες και μωρά αλλά, ευτυχώς, δεν είναι όλα απαραίτητα! Υπάρχουν βρεφικά είδη που μπορεί να είναι χρήσιμα σε άλλους γονείς αλλά περιττά σε εσάς, ενώ άλλα είναι εντυπωσιακά αλλά όχι πρακτικά. Γι' αυτό χρειάζεται μια σχετική φειδώ στο τι αγοράζετε. Αξιολογήστε τα προϊόντα, καταλήξτε σε αυτά που σας είναι πραγματικά χρήσιμα και κάντε καλό οικονομικό προγραμματισμό.

Συμφωνήστε να ξοδεύετε ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα για τις ανάγκες του μωρού σας, αφού πρώτα τις ιεραρχήσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην κάνετε άσκοπες σπατάλες και παράλληλα να αποταμιεύετε χρήματα για ώρα ανάγκης. 

Κάντε μια λίστα με όσα πραγματικά χρειάζεστε

Συχνά παρασυρόμαστε από χαριτωμένα αξεσουάρ ή γκατζετάκια καταλήγοντας να ξοδεύουμε χρήματα σε πράγματα που τελικά μένουν αχρησιμοποίητα στην ντουλάπα. Μπορεί αυτή η μικρή καταναλωτική μανία να δικαιολογείται, καθώς όλοι θέλουμε να χαρίσουμε όσο γίνεται περισσότερα στο μωρό μας, αλλά αν δεν προσέξουμε μπορεί να μας βγάλει εκτός budget.

Ένας έξυπνος τρόπος για να αποφύγετε περιττά έξοδα είναι να κάνετε μια λίστα με όσα πιστεύετε ότι θα χρειαστεί το μωρό σας. Μιλήστε με άλλους γονείς που πέρασαν απ' το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε εσείς τώρα και συμβουλευτείτε τους για το ποιες αγορές είναι πραγματικά απαραίτητες και ποιες όχι. Μη φοβηθείτε να ακούσετε τους παλιούς και να μάθετε από τα «λάθη» τους!

Η τεχνολογία είναι εδώ για να σας βοηθήσει!

Για έναν γονιό που τρέχει ασταμάτητα απ' το πρωί έως το βράδυ για να τα προλάβει όλα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο και (πιο ξεκούραστο!) απ' τις ηλεκτρονικές αγορές. Όχι μόνο μπορείς να παραγγείλεις όσα χρειάζεσαι από την άνεση του σπιτιού σου, αλλά βρίσκεις και περισσότερα προϊόντα και πολύ πιο φθηνά.

Πραγματικά χάρη στη τεχνολογία μπορούμε να ψωνίζουμε εύκολα και οικονομικά, αρκεί να έχουμε στη διάθεσή μας κατάλληλα και πρακτικά εργαλεία. Μια πλατφόρμα που κάθε γονιός χρειάζεται για τις αγορές του είναι το BestPrice. Χάρη σ' αυτή τη μηχανή αναζήτησης μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντα που χρειάζεστε και να συγκρίνετε τιμές από χιλιάδες καταστήματα, έτσι ώστε να καταλήξετε στο πιο οικονομικό.

Επιπλέον, μια πολύ πρακτική υπηρεσία του BestPrice που θα σας βοηθήσει ακόμα περισσότερο με τις αγορές σας είναι η «έξυπνη» λίστα. Κάνοντας μια λίστα με όλα τα προϊόντα που επιθυμείτε, έχετε μια σαφή εικόνα του κόστους χωρίς να χάνεστε στο ψάξιμο. Aντί να σπαταλάτε χρόνο και ενέργεια ψάχνοντας σε καταστήματα το πιο φθηνό προϊόν, μπορείτε απλώς να το βρείτε με ένα απλό «κλικ».

Μπορείτε ακόμη να ενεργοποιήσετε και την επιλογή «ειδοποίηση για προσφορές». Έτσι θα ξέρετε πότε υπάρχει έκπτωση σε είδη που σας ενδιαφέρουν, χωρίς να χρειαστεί να ψάξετε τίποτα μιας και θα λαμβάνετε ειδοποίηση για όποιο προϊόν θέλετε.

Αν ψάχνετε, για παράδειγμα, προϊόντα βρεφικής περιποίησης, όταν βρείτε το προϊόν που σας ενδιαφέρει πατήστε το εικονίδιο της τσάντας και αυτόματα μπαίνει στη λίστα σας. Κατόπιν, πατήστε «υπολογισμό τιμής» και θα βρείτε την πιο συμφέρουσα τιμή συνολικά για όλη τη λίστα. Ακόμα, επιλέγοντας τα κατάλληλα φίλτρα μπορείτε να δείτε μόνο τα καταστήματα όπου είναι διαθέσιμα τα προϊόντα της λίστας σας, καθώς και την τελικό κόστος μαζί με τα μεταφορικά έξοδα.

Sharing is caring

Πριν μπείτε στη διαδικασία να αγοράσετε κάτι, ρωτήστε φίλους σας που έχουν μεγαλύτερα παιδιά μήπως έχουν κάποιο από τα προϊόντα που έχετε ανάγκη. Αν δεν το χρειάζονται πια μπορούν να σας το δώσουν και αργότερα να προσφέρετε και εσείς την ίδια βοήθεια σ' ένα άλλο νέο ζευγάρι γονιών. Η αλληλοϋποστήριξή μεταξύ μας είναι είναι απαραίτητη και κάποιες φορές μπορεί να μας γλιτώσει και από περιττά έξοδα.

Από εδώ και στο εξής, η ζωή σας ως νέοι γονείς θα είναι γεμάτη από όμορφες εκπλήξεις.  Η καθημερινότητα όμως - όπως ήδη έχετε καταλάβει - είναι απαιτητική, γι' αυτό και είναι απολύτως φυσιολογικό να τα βρίσκετε σκούρα κάπου κάπου. Μην απογοητεύεστε όμως! Με υπομονή,  μεθοδικότητα και τα κατάλληλα εργαλεία θα πάρετε κι εσείς το κολάι, όπως όλοι.

v