8 πρωτότυπα παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό των νηπίων

8 πρωτότυπα παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό των νηπίων

Τα παιδιά στην νηπιακή ηλικία παίρνουν τα πρώτα τους ερεθίσματα, εξερευνούν τον κόσμο και ανακαλύπτουν τις ικανότητές τους. Αυτά τα παιχνίδια ακονίζουν το μυαλό και θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους για να είναι προετοιμασμένα για...τις ανακαλύψεις τους.

 

Για παιδιά από 1 έως 2 ετών

Σε αυτήν την ηλικία το παιδί αναπτύσσει τις κινητικές και λεκτικές του δεξιότητες. Κάνει τα πρώτα του βήματα, λέει τις πρώτες του λέξεις και αρχίζει να καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του μέσα από την παρατήρηση. Γι’ αυτό και τα παιχνίδια που θα επιλέξετε πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτόν τον αναπτυξιακό τομέα.

Κύβοι δραστηριοτήτων με σχήματα

Αυτά τα πολύχρωμα τουβλάκια βοηθούν στην εκμάθηση των χρωμάτων και των σχημάτων καθώς στοιβάζονται και ταξινομούνται, ενώ πέφτουν μέσα από τα ειδικά ανοίγματα στο καπάκι του κύβου σαν παζλ. Επιπλέον βοηθούν το μωρό να αναπτύξει τον συντονισμό χεριών και ματιών.  

Εξυπνούλης το πρώτο μου παζλ

Το συγκεκριμένο παζλ είναι ιδανικό για παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω. Περιέχει πολύχρωμες και εικονογραφημένες καρτέλες που μπορούν να συναρμολογήθουν πολλές φορές και κρύβουν μια μοναδική εικόνα. Βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη της παρατηρητικότητας και των χειρωνακτικών τους δεξιοτήτων.

Για παιδιά από 3 ετών και άνω

Το παιδί αρχίζει να κοινωνικοποιείται, να έχεις συνεχώς απορίες, να παρατηρεί και να μιμείται τους μεγάλους.

Το νηπιαγωγείο

Είναι ένα ολοκληρωμένο σετ που περιέχει 50 εκπαιδευτικά παιχνίδια με πρωταγωνιστές τα ζώα της φάρμας. Οι διαφορετικές δραστηριότητες του βοηθούν το νήπιο να εξασκήσει την μνήμη, το λεξιλόγιο, αλλά και τη λογική του σκέψη. Τα μικρά επιτραπέζια, αλλά και το στυλό…που μιλάει θα το ξετρελάνουν.

Just toys Smart Pad

Αυτό το τάμπλετ περιέχει 6 διασκεδαστικές δραστηριότητες που συνδυάζουν τη χαρά με την μάθηση. Το παιδί θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε παιχνίδια γνώσεων, αντιστοίχιση λέξεων, αλλά και αριθμητικούς «γρίφους».

Αν προτιμάτε ένα ευφάνταστο και αυτοσχέδιο παιχνίδι, τότε «Το Ταίριασμα» είναι ιδανική λύση. Σ' ένα χαρτόνι ζωγραφίστε διάφορα σχήματα όπως έναν κύκλο, ένα τρίγωνο και ένα ορθογώνιο. Χρησιμοποιείστε τουβλάκια σε σχήματα ή φτιάξτε τα δικά σας με ένα άλλο χαρτόνι και αφήστε το παιδί να τα ταιριάξει.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

Τα 4χρονα παιδιά έχουν μεγαλώσει αρκετά ώστε να συντονίζουν καλύτερα τις κινήσεις τους, να συγκεντρώνονται περισσότερο σε μια δραστηριότητα και φυσικά να επικοινωνούν. Αυτά τα παιχνίδια θα το βοηθήσουν να εξασκεί την ικανότητά του για επίλυση προβλημάτων, αλλά και να παίζει χρησιμοποιώντας την φαντασία του.

Ψάχνοντας…την Ντόρι

Ένα παιχνίδι με φαινομενικά όμοιες κάρτες που, όμως έχουν τόσες διαφορές. Επιπλέον, το παιδί θα διασκεδάσει με τους αγαπημένους του ήρωες όπως τον Νέμο, την Ντόρι και φυσικά, τον Μάρλει και τους φίλους του.

Ιδέα φωτογραφική μηχανή

Βοηθήστε το παιδί να ανακαλύψει το…φωτογραφικό του ταλέντο, ενώ παράλληλα θα μαθαίνει τραγούδια, σχήματα και αριθμούς.

Για παιδιά από 5 ετών και άνω

Το παιδί έχει αναπτύξει τον κινητικό του έλεγχο και ταυτόχρονα έχει βελτιώσει τις νοητικές του ικανότητες. Πλέον μπορεί να συνεργάζεται με αλλά παιδιά, αλλά να παίζει και οργανωμένα παιχνίδια.

Το «Πρώτο μου Ημερολόγιο»

Το «Πρώτο μου Ημερολόγιο» είναι ένα παιχνίδι αντιστοίχισης κομματιών παζλ. Το παιδί μαθαίνει τους μήνες, τις εποχές και τις ημέρες αντιστοιχίζοντας την κάθε χρονική περίοδο με διάφορες δραστηριότητες.

Παντομίμα συναισθημάτων

Το παιχνίδι αποτελείται από κάρτες δύο χρωμάτων: κόκκινο και μπλε .Στις κόκκινες κάρτες αναγράφεται μια συμπεριφορά και στις μπλε ένα συναίσθημα. Ο παίκτης παρουσιάζει τη συμπεριφορά που αναγράφεται στην κόκκινη κάρτα χωρίς να μιλήσει δείχνοντας το συναίσθημα που αναγράφεται στην μπλε κάρτα. Στόχος είναι να βρει ο συμπαίκτης του ποια συμπεριφορά και ποιο συναίσθημα παρουσιάζονται, χωρίς να μιλήσει κανένας. Είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά να εκφράζουν και να επικοινωνούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Eναλλακτικά, μπορείτε να παίξετε το «Αγαλματάκι κουνιστό και...ακούνητο». Βάλτε την αγαπημένη μουσική του παιδιού και ενθαρρύνετέ το να χορέψει. Μόλις σταματήσει η μουσική πρέπει να μείνει ακίνητο. Για να έχει περισσότερη πλάκα το παιχνίδι, ζητήστε του να μείνει ακίνητο και να μιμηθεί ένα ζωάκι όπως για παράδειγμα μία γάτα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v