Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας κι έχω πολύ αίμα. Πρέπει να δω γυναικολόγο;

Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας κι έχω πολύ αίμα. Πρέπει να δω γυναικολόγο;

Ερώτηση:
Καλημέρα, είχα μια ελεύθερη επαφή και 24 ώρες μετά πήρα το χάπι της επόμενης μέρας. Έπειτα από μια εβδομάδα, αδιαθέτησα με μεγάλη ροή! Οφείλεται στο χάπι; Η περίοδός μου θα διαρκέσει όσο συνήθως; Μήπως πρέπει να επισκεφθώ τον γυναικολόγο μου; Ευχαριστώ!
Απάντηση:

Εξαρτάται από το ποια μέρα του κύκλου πήρατε το χάπι. Το ότι είχατε αίμα οφείλεται στην υψηλή δόση ορμονών που περιέχει το χάπι της επόμενης μέρας και είναι επόμενο και φυσικό. Αν η αιμορραγία παρατείνεται, σωστό είναι να επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v