Μαμά δώρισε 30 λίτρα μητρικού γάλακτος σε προωράκια στη μνήμη του γιου της

Μαμά δώρισε 30 λίτρα μητρικού γάλακτος σε προωράκια στη μνήμη του γιου της

Η Sarah Lampley κόντεψε να χάσει τη ζωή της κατά τη διάρκεια της επείγουσας γέννας της, λόγω ξαφνικής αποκόλλησης πλακούντα. Εκείνη επέζησε τελικά, αλλά δυστυχώς ο γιος της γεννήθηκε νεκρός…

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η μαμά αιμορραγούσε πολύ πριν μπει στο χειρουργείο, αλλά ο γιος της τής έσωσε, κατά κάποιον τρόπο, τη ζωή επειδή η θέση του εμπόδισε τους θρόμβους απ’ το να προχωρήσουν στο υπόλοιπο σώμα της.

Επιστρέφοντας στο σπίτι μετά την δύσκολη περιπέτειά της, η 34χρονη άρχισε να κατεβάζει γάλα και τότε ήταν που αποφάσισε να βγάλει όσο μπορεί και να το δωρίσει σε παιδιά που το χρειάζονται, στη μνήμη του γιου της.

«Όταν άρχισα να βγάζω γάλα φαντάστηκα αρχικά ότι θα έπρεπε να το πετάξω», λέει η Sarah, «και αυτό με στεναχώρησε πολύ. Σκέφτηκα τότε να κάνω ό,τι και οι αιμοδότες, να δωρίσω το γάλα μου για να ταϊστεί όποιο μωράκι το έχει ανάγκη. Όσο αντλούσα και έδινα, ωφελήθηκα κι εγώ, αφού η δωρεά μου απάλυνε τον πόνο μου για τον χαμό του μωρού μας».

Ο άντρας της φοβήθηκε στην αρχή ότι δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει την τραγωδία τους, αλλά όταν είδε πόσο καλό της έκανε, την στήριξε μέχρι το τέλος. Το ίδιο και οι τρεις γιοι τους, που μόλις κατάλαβαν πόσο σημαντικό ήταν αυτό που κάνει, την εμψύχωναν καθημερινά.

Από τότε, η 34χρονη έχει μιλήσει με πολλές μαμάδες που έγιναν δότριες γάλακτος όταν έχασαν το παιδί τους, αλλά και με μαμάδες που τα προωράκια τους τράφηκαν με γάλα από δωρεές σαν τη δική της.

«Νιώθω ότι ο χαμός του γιου μου με άλλαξε ριζικά», λέει η Sarah, «βρήκα μέσα μου μια δύναμη που δεν ήξερα ότι υπήρχε και έμαθα ότι ακόμα και τις πιο σκοτεινές σου εμπειρίες μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να κάνεις το καλό, να φωτίσεις τη ζωή κάποιου άλλου».

Πηγή: mirror.co.uk

v