Οδηγός σκότωσε 10χρονο με ποδήλατο - προσπάθησε να τον προσπεράσει

Οδηγός σκότωσε 10χρονο με ποδήλατο - προσπάθησε να τον προσπεράσει

Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Βρετανία όταν ένας ασυνείδητος οδηγός, στην προσπάθειά του να προσπεράσει έναν 10χρονο ποδηλάτη, τον οδήγησε στον θάνατο.

Ο 23χρονος οδηγός προσπάθησε να προσπεράσει τον 10χρονο Daniel και τον μπαμπά του που έκαναν βόλτα με τα ποδήλατά τους αλλά τελευταία στιγμή διαπίστωσε ότι ερχόταν αυτοκίνητο από το αντίθετη ρεύμα. 

Το αποτέλεσμα ήταν να κόψει ταχύτητα, να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και να πέσει πάνω στο ποδήλατο του αγοριού ρίχνοντάς τον σε ένα χαντάκι. Η πτώση, προκάλεσε στον μικρό Daniel σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε  στο κοντινότερο νοσοκομείο. 

Δυστυχώς μία εβδομάδα αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο μικρός υπέκυψε στα τραύματά του. Ο οδηγός ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και 3 μηνών για επικίνδυνη οδήγηση ενώ του αφαιρέθηκε και η άδεια οδήγησης. 

«Τίποτα δεν θα αναπληρώσει την απώλεια του πολυαγαπημένου μικρού αγοριού που είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του. Ο δικαστής περιέγραψε την υπόθεση ως μια από τις πιο θλιβερές που έχει αντιμετωπίσει στην 25χρονη καριέρα του» είπε ο αστυνομικός που ηγήθηκε της έρευνας. 

«Είναι ακόμα ένα παράδειγμα που ενισχύει την σημασία της προσεκτικής οδήγησης, ειδικά εάν έχουμε δίπλα μας ποδηλάτες. Είναι καλύτερα να φτάσεις στον προορισμό σου με λίγα λεπτά καθυστέρηση, παρά να βάλεις τη ζωή κάποιου σε κίνδυνο» κατέληξε. 

Πηγή: mirror.co.uk

v