Θέλω να γίνω μαμά και η υιοθεσία είναι η 1η μου επιλογή, όχι η τελευταία λύση

Θέλω να γίνω μαμά και η υιοθεσία είναι η 1η μου επιλογή, όχι η τελευταία λύση

«Ο σύζυγός μου και εγώ θέλουμε να κάνουμε παιδί, αλλά όχι με τον γνωστό τρόπο», λέει μια μέλλουσα μαμά που επιλέγει την υιοθεσία από την εγκυμοσύνη. «Η υιοθεσία είναι η πρώτη μου επιλογή για να γίνω μαμά και όχι η τελευταία μου λύση εάν δεν μπορώ να κάνω παιδί».

«Ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να διαιωνίσω το είδος μου, που λένε. Δεν με νοιάζει αν το παιδί που θα μεγαλώσω θα έχει το ίδιο DNA με μένα ή τον άντρα μου. Μου αρκεί που το παιδί μου θα μεγαλώνει μαζί μας, θα το αγαπάμε και θα το φροντίζουμε για πάντα. 

Ωστόσο, για τόσους πολλούς ανθρώπους η υιοθεσία θεωρείται ως η τελευταία λύση αφού εξαντλήσουν όλους τους άλλους τρόπους γονεϊκότητας.

Πολλοί γονείς, μάλιστα, προτιμούν να προσπαθούν να αποκτήσουν μωρό για χρόνια, περνώντας από εξωσωματικές γονιμοποιήσεις ή παρένθετη μητρότητα πριν σκεφτούν την υιοθεσία. Αντίθετα εγώ, αφού μίλησα με δύο μητέρες που έχουν υιοθετήσει παιδιά, είμαι πιο σίγουρη από ποτέ για την επιλογή μου.

Μακάρι περισσότεροι γονείς να θεωρούσαν την υιοθεσία ως την πρώτη τους επιλογή προς την γονεϊκότητα και όχι την τελευταία προσπάθεια πριν τα παρατήσουν τελείως. Υπάρχουν πολλά παιδιά που χρειάζονται γονείς, και πολλά ζευγάρια που δεν μπορούν να κάνουν παιδί… 

Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν χρειάζεται να γεννήσω για να γίνω μητέρα. Η μητρότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη από αυτό».

Πηγή: businessinsider.co.za

v