Ουκρανία: πυρά δέχτηκε ελληνικό κονβόι - ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά

Ουκρανία: πυρά δέχτηκε ελληνικό κονβόι - ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά

Προειδοποιητικά πυρά δέχτηκαν τα πρώτα αυτοκίνητα του ελληνικού κονβόι που ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης από τη Μαριούπολη, με προορισμό τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας.

Πρόκειται για ένα κονβόι με περισσότερα από 40 αυτοκίνητα, κυρίως με οικογένειες και μικρά παιδιά, καθώς και Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι βρίσκονταν στη Μαριούπολη. Το ταξίδι είχε προορισμό, για αρχή, τη Ζαπορίζια, ωστόσο κανένας δεν μπορούσε να του διαβεβαιώσει ότι στη διαδρομή δεν θα βρισκόντουσαν αντιμέτωποι με τις κάνες των όπλων.

Όπως περιέγραψε ο απεσταλμένος του MEGA, Γιάννης Χαραμίδης, «οι ριπές που δεχτήκαμε ήταν σε δρόμο έξω από τη Μαριούπολη και ήταν προειδοποιητικού χαρακτήρα».

«Ένα θραύσμα από τις συγκεκριμένες σφαίρες χτύπησε τη ρόδα του αυτοκινήτου μας, με αποτέλεσμα να σταματήσουμε το κονβόι και να αλλάξουμε το λάστιχο» πρόσθεσε, περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές. «Απομακρυνθήκαμε τάχιστα από την περιοχή…».

Το ελληνικό κονβόι διανυκτέρευσε στη Ζαπορίζια με ασφάλεια, προκειμένου να συνεχίσουν σήμερα το πρωί το ταξίδι με προορισμό τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας, οι Έλληνες που αναχώρησαν το πρωί της Τετάρτης από τη Μαριούπολη.

Πηγή: euro2day.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v