Όταν κάνει κακά η κόρη μας τα πιάνει και πασαλείφει τους τοίχους. Τι να κάνουμε;

Όταν κάνει κακά η κόρη μας τα πιάνει και πασαλείφει τους τοίχους. Τι να κάνουμε;
Ερώτηση:
Τον τελευταίο καιρό, η κορούλα μας όταν κάνει κακά, κρύβεται, τα πιάνει και τα πασαλείφει παντού. Της μιλήσαμε για το ποσό λάθος είναι, αλλά συνεχίζει να το κάνει και μας λέει: κάποιες φορές τα κάνω στο γιογιό και κάποιες κάνω λάθος. Καταλαβαίνει ότι είναι λάθος και παρ’ όλ’ αυτά συνεχίζει και το κάνει. Δεν ξέρουμε πως να το διαχειριστούμε!
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το θέμα που προσεγγίζετε είναι σημαντικό. Δεν πρόκειται για κάποιο πείσμα της κόρης σας, που ενώ αντιλαμβάνεται το λάθος επιμένει να κάνει το ίδιο. Πρόκειται για μια βαθύτερη και έντονη δυσκολία που εκφράζεται μέσα από αυτήν την έντονη συμπεριφορά.

Είναι σημαντικό να απευθυνθείτε άμεσα σε κάποιον ειδικό, είτε παιδοψυχολόγο είτε παιδοψυχίατρο, είτε σε ειδικά τμήματα που ασχολούνται με τέτοια θέματα, ώστε να κατανοήσετε τι αφορά αυτό το συναίσθημα και κατά επέκταση αυτή η αντίδραση ώστε να το δουλέψετε.

Η κόρη σας χρειάζεται τη στήριξή σας. Με τρυφερότητα λοιπόν φροντίστε ώστε να μη μακροημερεύσει αυτή η συμπεριφορά καθώς όλοι σας δυσκολεύεστε.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v