Είναι φυσιολογικό να μην μου έχει έρθει περίοδος στα 13 μου;

Είναι φυσιολογικό να μην μου έχει έρθει περίοδος στα 13 μου;

Ερώτηση:

Είμαι 13 ετών και ακόμα δεν μου έχει έρθει περίοδος. Μήπως πρέπει να επισκεφτώ γυναικολόγο; Ευχαριστώ.

Απάντηση:

Το να έρθει περίοδος σε μια νέα κοπέλα έφηβη όπως εσείς, προϋποθέτει να έχει αποκτήσει συγκεκριμένο ποσοστό λίπους στο σώμα της. Δεν πρέπει να ανησυχείτε καθόλου επειδή δεν σας έχει έρθει περίοδος. Κάντε υπομονή και να τρώτε υγιεινά.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v