Η Ελλάδα ανοίγει την αγκαλιά της σε 30 καρκινοπαθή παιδιά από την Ουκρανία

Η Ελλάδα ανοίγει την αγκαλιά της σε 30 καρκινοπαθή παιδιά από την Ουκρανία

Αυτή την δύσκολη στιγμή, που ο πόλεμος συνεχίζεται για 9η μέρα στην Ουκρανία, ενώ οι εικόνες καρκινοπαθών παιδιών σε υπόγεια Ογκολογικών Νοσοκομείων αποτυπώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τη φρίκη κάθε εμπόλεμης σύρραξης.

Γι΄ αυτό η  Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» αναλαμβάνει την υποδοχή 30 περίπου παιδιών με ογκολογικά νοσήματα από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.

Έχει ξεκινήσει ήδη μια σειρά επαφών με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα καθώς και εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών και Υγείας της Ουκρανίας, προκειμένου οι 30 μικροί ασθενείς από Ογκολογικά Νοσοκομεία της Ουκρανίας να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Ελλάδα και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων και να μπορέσουν να συνεχίσουν με τις θεραπείες τους. Οι γονείς των παιδιών θα φιλοξενηθούν στον «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π.&Α. Κυριακού» κύριος Μανώλης Παπασάββας, δήλωσε πως το Ογκολογικό μας Νοσοκομείο δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο Ουκρανικός λαός. 

Η Προέδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο», Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, δήλωσε με τη σειρά της πως «θα σταθούμε στο πλευρό των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους για να μην κινδυνεύσει η ζωή κανενός παιδιού ή καθυστερήσει η θεραπεία του. Κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της γης έχει δικαίωμα στη ζωή».

Πηγή: ieidiseis.gr

v