Μαμά κοιμίζει το μωρό της σε στρώμα στο πάτωμα για να γίνει ανεξάρτητο

Μαμά κοιμίζει το μωρό της σε στρώμα στο πάτωμα για να γίνει ανεξάρτητο

Είναι αλήθεια ότι η μέθοδος Μοντεσσόρι επιλέγεται πλέον από όλο και περισσότερους γονείς για την ανατροφή των παιδιών τους, επειδή μπορεί να ενισχύσει την αυτονομία τους από πολύ νωρίς στη ζωή τους. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι μαμάδες που δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο και είτε βιάζονται να ξεκινήσουν την... εκπαίδευση όπως η παρακάτω μαμά.

Πρόκειται για μία influencer με περισσότερους από 150.000 followers, η οποία δημοσίευσε ένα βίντεο στο Tik Tok, στο οποίο ανέφερε πως κοιμίζει τον γιο της σε στρώμα στο πάτωμα, μένοντας πιστή στη μέθοδο Μοντεσσόρι, όπως είπε, που προτείνει αυτόν τον τρόπο ύπνου ώστε τα παιδιά να γίνουν ανεξάρτητα. 

Μάλιστα, λέει ότι ξεκίνησε να εφαρμόζει την μέθοδο αυτή όταν ο γιος της ήταν 6 μηνών - πρώτα για τους ενδιάμεσους, σύντομους ύπνους της ημέρας, και 2 μήνες ακόμα και το βράδυ. 

Το βίντεο συγκέντρωσε αμέσως το ενδιαφέρον του κόσμου, μαζί 7.000 likes, παρόλο που η μαμά ισχυρίστηκε πως όταν ανακοίνωσε την απόφασή της στους συγγενείς της, την αποκάλεσαν «τρελή»!

Ωστόσο, αρκετοί γονείς έσπευσαν να στηρίξουν την επιλογή της λέγοντας πως είναι μια μέθοδος που εφαρμόζουν και οι ίδιοι. Κάποιοι, μάλιστα, έγραψαν πως θεωρούν ασφαλέστερο για ένα μωρό να κοιμάται στο πάτωμα καθώς γλυτώνει από… ανεπιθύμητες πτώσεις.

Παρόλα αυτά, δεν έλειψαν κι εκείνοι που την επέκριναν σκληρά, λέγοντας πως όταν το μωρό κοιμάται σε στρώμα στο πάτωμα, πρέπει το δωμάτιο να είναι πάντα πεντακάθαρο και ασφαλές, χωρίς σκόνη και χωρίς κρυφούς κινδύνους.

Πηγή: thesun.co.uk

v