Έφηβη έσωσε τη μαμά της που έπαθε καρδιακή προσβολή - της παρείχε πρώτες βοήθειες

Έφηβη έσωσε τη μαμά της που έπαθε καρδιακή προσβολή - της παρείχε πρώτες βοήθειες

Η Amanda Keefe είναι μια μητέρα 43 ετών, η οποία σήμερα είναι ζωντανή χάρη στην ψυχραιμία και τις ενέργειες της έφηβης κόρης της που την βοήθησαν όταν έπαθε εγκεφαλικό και καρδιακή προσβολή.

Η Keefe είχε μόλις είχε επιστρέψει στο σπίτι της από τη δουλειά όταν έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή στις 5 Ιανουαρίου. Ως αποτέλεσμα, δεν θυμάται εκείνη την ημέρα ή τις ημέρες που προηγήθηκαν. Απ' ότι της είπαν όμως αργότερα ήταν με την κόρη της και τα κατοικίδιά τους στο σπίτι όταν συνέβη.

Στην αρχή, η 15χρονη κόρη της Emma δεν ήξερε τι συνέβη ή αν η μητέρα της ανέπνεε. Έτσι κάλεσε το 100 και άρχισε να της κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε ο αστυνομικός Ethan Traster και ανέλαβε την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Οι διασώστες συνέχισαν να παρέχουν βοήθεια για άλλη μισή ώρα προτού η Amanda Keefe μεταφερθεί στο νοσοκομείου, όπου ξύπνησε δύο εβδομάδες αργότερα.

«Έκανα ό,τι μπορούσα και προσπαθούσα να μη σκέφτομαι ότι αυτή είναι η μαμά μου» είπε η Emma Keefe, εξηγώντας πώς κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της. Για τις ενέργειές της, έλαβε πρόσφατα το βραβείο διάσωσης πολιτών από την Πυροσβεστική του Aberdeen. 

Στα 43 της, δεν ήταν κάτι που περίμενε ότι θα συμβεί, είπε η Amanda Keefe. Και, ενώ ακόμα προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη, δήλωσε ότι είναι ευγνώμων για την κόρη της και όσους τη βοήθησαν.

Πηγή: eu.aberdeennews.com

v