Μαμά και προωράκι κινδύνεψαν στον τοκετό αλλά νίκησαν τον θάνατο μαζί!

Μαμά και προωράκι κινδύνεψαν στον τοκετό αλλά νίκησαν τον θάνατο μαζί!

Ο μικρός Enzo γεννήθηκε πρόωρα με επείγουσα καισαρική τομή, όταν η μητέρα του άρχισε ξαφνικά να αιμορραγεί σε επικίνδυνο βαθμό. Η κατάστασή της ήταν τόσο σοβαρή που απειλούσε τόσο τη δική της ζωή, όσο και του μωρού της.

Η Yvonne Welch κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν αισθάνθηκε καλά και πήγε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί της ζήτησαν να παραμείνει μερικές μέρες έτσι, ώστε να μπορούν να την παρακολουθούν - μια απόφαση που, απ' ότι έδειξε η ιστορία, έσωσε τη ζωή της και του παιδιού της.

«Αν δεν βρισκόμουν στο νοσοκομείο όταν άρχισε η αιμορραγία, θα είχαμε πεθάνει και οι δύο. Μέσα σε λίγα λεπτά έχασα σχεδόν όλο το αίμα απ' το σώμα μου. Ήταν σαν κάποιος να είχε ανοίξει μια βρύση», είπε.

Ο Enzo γεννήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά η Yvonne παρέμεινε στο χειρουργείο για αρκετές ώρες, καθώς οι γιατροί πάλευαν να σταματήσουν την αιμορραγία, και τελικά υποβλήθηκε σε υστερεκτομή για την αφαίρεση της μήτρας της. Παρέμεινε στην εντατική για πολλές μέρες και συνολικά στο νοσοκομείο για δύο εβδομάδες.

«Δεν μπορούσα να δω τον Enzo τις πρώτες μέρες και όταν τελικά τον είδα, φοβήθηκα τόσο πολύ. Δεν ήξερα αν θα επιβίωνε! Ήταν εντελώς μικροσκοπικός και φαινόταν τόσο εύθραυστος. Αλλά όλη η ομάδα στη ΜΕΝΝ ήταν απίστευτα καθησυχαστική και μας έκαναν να νιώσουμε ασφαλείς- ήξερα ότι ήταν σε καλά χέρια».

Η οικογένεια μπόρεσε τελικά να φέρει τον Enzo στο σπίτι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. «Νιώθουμε τόσο ευγνώμονες που τον έχουμε εδώ μαζί μας», είπε συγκινημένη η μητέρα.

Πηγή: kentonline.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v