«Είμαστε παντρεμένοι 30 χρόνια και δεν έχουμε τσακωθεί ούτε μισή φορά!»

«Είμαστε παντρεμένοι 30 χρόνια και δεν έχουμε τσακωθεί ούτε μισή φορά!»

Ένα ζευγάρι από τη Βιρτζίνια που είναι παντρεμένο πάνω από 30 χρόνια, η Hannah Keeley και ο σύζυγός της, Blair Keeley, ισχυρίζονται ότι δεν έχουν τσακωθεί ποτέ. Μάλιστα, τονίζουν ότι δεν έχουν καν υψώσει τον τόνο της φωνή τους ο ένας στον άλλον, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ανατροφής των επτά παιδιών τους.

Όπως είναι φυσικό η δήλωσή τους προκάλεσε κύμα αντιδράσεων με πολλούς να τους αμφισβητούν. Αρκετοί ειδικοί υποστήριξαν ότι μια τέτοια σχέση είναι ασυνήθιστη και σπάνια. Παρόλα αυτά το ζευγάρι επιμένει σε όσα είπε και μάλιστα, έδωσε «τα φώτα» του και σε άλλους παντρεμένους.

«Οι σχέσεις θέλουν δουλειά. Τίποτα δεν γίνεται μαγικά. Αποφασίσαμε από την αρχή ότι ο γάμος μας ήταν αρκετά σημαντικός για να αναπτύξουμε τις δεξιότητες της επικοινωνίας. Οι γονείς μας έχουν και οι δύο μακροχρόνιες και υγιείς σχέσεις και μάθαμε τι να κάνουμε και τι όχι, παρατηρώντας τους», είπαν σε συνέντευξή τους.

Αν και το ζευγάρι παραδέχεται ότι έχει εκνευριστεί ο ένας με τον άλλον κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, θεωρούν ότι ο θυμός είναι κακή επικοινωνία. «Σε μια διαφωνία δεν υπάρχει νικητής και χαμένος. Αν καταφύγετε σε καυγάδες, έχετε χάσει και οι δύο».

Ενθαρρύνουν τα ζευγάρια να μοιράζονται τα συναισθήματα και τις προσδοκίες τους και να επικοινωνούν όσα τους ενοχλούν πριν ο θυμός προλάβει και ριζώσει. Σημαντικό συστατικό για έναν επιτυχημένο γάμο θεωρούν επίσης να προτρέπει ο ένας τον άλλον να ακολουθεί τα όνειρά του, ενώ υποστηρίζουν ότι κάθε σχέση είναι ξεχωριστή και δεν πρέπει να μπαίνουμε σε καλούπια και να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με άλλα ζευγάρια.

Πηγή: nypost.com

v