Μπορεί η καθυστέρηση περιόδου να οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες;

Μπορεί η καθυστέρηση περιόδου να οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες;

Ερώτηση:
Έχω 6 μέρες καθυστέρηση ενώ ο κύκλος μου είναι σταθερός. Μπορεί να οφείλεται στην έντονη συναισθηματική κατάσταση που βίωσα το τελευταίο διάστημα;
Απάντηση:

Βεβαίως και είναι πολύ συχνό οι έντονες συναισθηματικές αναταράξεις να προκαλούν διαταραχές του κύκλου. Περιμένετε και σύντομα ο κύκλος θα έρθει εκτός αν υποψιάζεστε εγκυμοσύνη οπότε πρέπει να ελέγξετε την χοριακή γοναδοτροπίνη στο αίμα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v